08:34 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Videoclub

Μουσείο με αυτοκίνητα ρετρό ιστορικής σημασίας

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου 200 αυτοκίνητα ρετρό έχουν στη συλλογή του μουσείου τους ο Αντρέι και η Αικατερίνα Κιρίλοβα, τα οποία εκτός από στυλ έχουν και σημαντικές ιστορίες να «διηγηθούν» στο κοινό.

Μια μοναδική συλλογή από 200 παλιά ρετρό αυτοκίνητα έχουν στη κατοχή τους ο Αντρέι και η Αικατερίνα Κιρίλοβ από τη Ρωσία, τα οποία εκθέτουν στο μουσείο που έχουν φτιάξει οι ίδιοι. Τα αυτοκίνητα αυτά δεν είναι μόνο συλλεκτικά, το κάθε ένα έχει τη δική του ιστορία. Τα περισσότερα είναι από τη σοβιετική περίοδο. «Στο μουσείο έχουμε αυτοκίνητα προπολεμικά, αυτοκίνητα λάφυρα, αυτοκίνητα διπλωματών, διάσημων και ναυτικών, που είχαν την ευκαιρία να έχουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο», λέει η Αικατερίνα Κιρίλοβα.

Το ζευγάρι εκτός από την αναζήτηση παλαιών μοντέλων αυτοκινήτων, αναλαμβάνουν και την ανακατασκευή και αναπαλαίωση πολλών κομματιών.

Το αξιοθέατο του μουσείου είναι το Chevrolet Camaro, το οποίο ήταν το πρώτο κλασσικό σπορ αυτοκίνητο με το οποίο ο Αντρέι άνοιξε το μουσείο. «Ο Αμερικανός πρέσβης κυκλοφορούσε στη Μόσχα με αυτό τη περίοδο του 1976», προσθέτει ο ιδιοκτήτης του μουσείου. Εξαιτίας όμως ενός ατυχήματος που είχε ο πρέσβης, το όχημα πουλήθηκε σε ιδιώτη και μετά από χρόνια το αγόρασε ο Αντρέι.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK