00:06 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Videoclub

Η περιοχή που ονομάστηκε «ζώνη αποκλεισμού» του Τσερνόμπιλ

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμη κι αν έχουν περάσει 33 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ, η περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας, εξακολουθεί να είναι γνωστή ως «ζώνη αποκλεισμού».

Η περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Τσερνόμπιλ, 33 χρόνια μετά το ατύχημα εξακολουθεί να αποκαλείται «ζώνη αποκλεισμού».

Στις 26 Απριλίου του 1986 σημειώθηκε έκρηξη στον αντιδραστήρα νο4 του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας του Τσερνόμπιλ. Ο αντιδραστήρας καταστράφηκε ολοσχερώς και το κτίριο της μονάδας ισχύος κατέρρευσε.

Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα ένα ρεύμα ραδιενεργών ουσιών να εξαπλωθεί στις γύρω περιοχές και στην ατμόσφαιρα. Την επόμενη ημέρα οι κάτοικοι της πόλης Πρίπυατ έπρεπε να εκκενώσουν την περιοχή. Η ακτινοβολία είχε εξαπλωθεί για μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Περισσότεροι από 600 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην εκκαθάριση της περιοχής όπου συνέβη το ατύχημα. Οι πρώτοι ρευστοποιητές, οι οποίοι ήταν εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού, πυροσβέστες και στρατιωτικοί πέθαναν μέσα σε λίγες εβδομάδες από ασθένειες ακτινοβολίας.

Το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ υπολογίζεται ότι επηρέασε την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια.

Tags:
βίντεο, Ουκρανία, ατύχημα, πυρηνική καταστροφή Τσερνόμπιλ, Τσερνόμπιλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK