00:19 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
Videoclub

Ο 14χρονος ξεναγός που έμαθε τρεις γλώσσες για να πει στον κόσμο για τον τόπο του

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο μικρός Γκεόργκι Κοτσκιάνι θέλει ολόκληρος ο κόσμος να γνωρίσει την ομορφιά της περιοχής του. Από 10 χρονών ξεναγεί τους τουρίστες στα μέρη του και έχει καταφέρει να μάθει μόνος του τρεις γλώσσες.

Ο Γκεόργκι Κοτσκιάνι είναι 14 χρονών και ζει στο χωριό Ουσγκούλι της Γεωργίας, το οποίο περιβάλλεται από χιονισμένες οροσειρές και καταπράσινους λόφους.

O 14χρονος είναι περήφανος για τον τόπο του και επιθυμεί ολόκληρος ο κόσμος να γνωρίσει την ομορφιά του.

Για το λόγο αυτό ξεναγεί τους τουρίστες στην περιοχή, μιλώντας τρεις διαφορετικές γλώσσες τις οποίες έμαθε από μόνος του.

Ο Γκεόργκι ξεκίνησε να κάνει εκδρομές για τους τουρίστες από την ηλικία των 10 ετών. Με τα χρόνια, κατάφερε να μάθει τουλάχιστον τρεις γλώσσες σε βασικό επίπεδο,

«Κάνω τον ξεναγό στους τουρίστες. Τους δείχνω την κορυφή Σχαρά. Για μένα δεν έχει σημασία η εθνικότητά τους, αν είναι Τούρκοι, Ρώσοι, Άγγλοι ή Εβραίοι. Δεν ξέρω τόσο καλά τις γλώσσες τους όμως καταλαβαίνω τι λένε και χρησιμοποιώ τις ίδιες λέξεις με αυτούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γκεόργκι.

Ο Γκεόργκι και οι ξεναγήσεις του έχουν γίνει γνωστοί στους τουρίστες από τη σελίδα του στο Facebook.

Οι επισκέπτες εκπλήσσονται με την ικανότητα του παιδιού να μιλά για τον τόπο του σε διαφορετικές γλώσσες και θαυμάζουν το πώς ο Γκεόργκι έχει καταφέρει να τις μάθει μόνος του.

Την τουρκική γλώσσα την έμαθε παρακολουθώντας το αγαπημένο του καρτούν στην τηλεόραση και τα αγγλικά στο σχολείο και χάρη στην αδερφή του, κρυφακούγοντας τις συζητήσεις της με ξένους τουρίστες.

Το αγόρι επισημαίνει ότι αυτή την απασχόληση δεν την κάνει για τα λεφτά.

Το πάθος του είναι τα βουνά και αυτές τις εκδρομές τις κάνει αποκλειστικά γιατί επιθυμεί ο κόσμος να ανακαλύψει την ομορφιά των Γεωργιανών βουνοκορφών.

Το όνειρό του 14χρονου είναι να καταφέρει να προστατεύσει την ομορφιά του τόπου του και θέλει να γίνει αξιωματικός ασφαλείας.

Όπως αναφέρει θέλει να διασφαλίσει ότι οι αρχαιολογικοί θησαυροί του τόπου του θα είναι προστατευμένοι.

Tags:
βίντεο, τουρίστες, γλώσσα, αγόρι, Γεωργία, ξεναγός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK