07:09 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
Videoclub

«Πεθαίνω, αλλά δεν παραδίνομαι»: Η ηρωική μάχη του φρουρίου του Μπρεστ

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Τη νύχτα της 22ας Ιουνίου του 1941 οι δυνάμεις του Χίτλερ εξαπέλυσαν την επίθεσή τους στο φρούριο Μπρεστ. Για σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα οι υπερασπιστές του φρουρίου αντιστάθηκαν γενναία, κάνοντας τη μάχη του Μπρεστ σύμβολο του θάρρους των Σοβιετικών στρατιωτών ενάντια στη γερμανική εισβολή.

Πριν από 78 χρόνια, στις 22 Ιουνίου 1941 ξεκίνησε η μάχη του φρουρίου του Μπρεστ, κατά την εισβολή των ναζιστικών δυνάμεων στη Σοβιετική Ένωση.

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που τιμούν την μνήμη της Σοβιετικής αντίστασης ενάντια στη Γερμανική εισβολή.

Το Μπρεστ, το οποίο τώρα είναι μέρος της Λευκορωσίας, ήταν η πρώτη σοβιετική πόλη που δέχτηκε την επίθεση των στρατευμάτων του Χίτλερ.

Η γερμανική διοίκηση έστειλε σχεδόν 20.000 στρατιώτες και βαρύ πυροβολικό και η δύναμη πυρός ήταν τόσο ισχυρή που έλιωναν τα τούβλα.

Τις πρώτες ημέρες ο Κόκκινος Στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες, όμως παρόλα αυτά οι σοβιετικοί στρατιώτες αντιστάθηκαν στις επιθέσεις των ναζιστικών στρατευμάτων για σχεδόν ένα μήνα, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν πυρομαχικά, τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

«Πεθαίνω, αλλά δεν παραδίνομαι! Αντίο Πατρίδα!». Αυτά ήταν τα λόγια που ακούστηκαν στις 20 Ιουλίου 1941 και μετά χαράχτηκαν στα τείχη του φρουρίου.

Η μάχη του φρουρίου του Μπρεστ θεωρείται το σύμβολο του θάρρους με το οποίο οι Σοβιετικοί στρατιώτες υπερασπίστηκαν τη χώρα τους.

Tags:
βίντεο, επίθεση, Μπρεστ, μάχη, στρατιώτες, Σοβιετική Ένωση, ναζί, στρατεύματα, Γερμανία, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK