07:37 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Φωτογραφία του 2012 δείχνει έναν λύκο στο άγριο δάσος στο Τσερνόμπιλ

Η άγρια ζωή επιστρέφει δυναμικά στο Τσερνόμπιλ, 33 χρόνια μετά την καταστροφή

© AP Photo / Sergiy Gaschak
VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Από την καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ στην τότε σοβιετική Ουκρανία το 1986, τα ζώα που μένουν στην απαγορευμένη ζώνη έχουν αυξηθεί παρά τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Η απουσία του ανθρώπου φαίνεται να είναι ο λόγος.

Το συνεργείο που βιντεοσκοπεί για λογαριασμό του Our Planet στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για τη χλωρίδα και την πανίδα στην απαγορευμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ κατάφερε να «συλλάβει» άγρια ζώα να περιφέρονται ελεύθερα στην εγκαταλελειμμένη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο πρώην διευθυντής του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ επέκρινε τη μίνι-σειρά του HBO «Τσερνομπίλ»

Οι κάμεραμεν κατάφεραν να τραβήξουν ακόμα και τα σπάνια άλογα Πρζεβάλσκι να περπατούν αργά στους εγκαταλελειμμένους δρόμους. Ωστόσο οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Αγέλη λύκων επίσης εθεάθη στο δάσος.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Πόσο επικίνδυνο είναι σήμερα το Τσερνόμπιλ, 33 χρόνια μετά την καταστροφή;

Η επιστροφή τους, σύμφωνα με τον ντοκιμαντέρ, μπορεί να αποδοθεί στη συνεργασία του δάσους για την επιστροφή στη ζωή. Σύμφωνα με την εκπομπή, η επικράτηση των λύκων σε αυτή την απαγορευμένη ζώνη είναι εφτά φορές μεγαλύτερη από ό,τι στις γύρω περιοχές και οφείλεται στην σχεδόν εξαφάνιση του βασικού τους εχθρού, του ανθρώπου.

Tags:
βίντεο, άγρια ζώα, ζώα, πυρηνική καταστροφή Τσερνόμπιλ, Τσερνόμπιλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK