18:53 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
Videoclub

Κτηνίατρος ανοίγει την αγκαλιά της σε ορφανό καγκουρό

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέα μητρική αγκαλιά βρήκε στο πρόσωπο της κτηνιάτρου, Άλμα Ορτέγα, το μόλις οκτώ μηνών καγκουρό Κία, μετά τον θάνατο της μητέρας του. Η Άλμα κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να βοηθήσει το καγκουρό να μεγαλώσει και να κρατηθεί στη ζωή.

Αντιμέτωπη με έναν πρωτόγνωρο ρόλο έχει βρεθεί η κτηνίατρος Άλμα Ορτέγα στον ζωολογικό κήπο της Γκουανταλαχάρα. Το μόλις οκτώ μηνών καγκουρό, Κία, έμεινε ορφανό μετά τον θάνατο της μητέρας του και έκτοτε, η Άλμα έχει αναλάβει τη φροντίδα του.

Η Άλμα μαζί με μερικούς ακόμη υπαλλήλους από τον ζωολογικό κήπο έφτιαξαν έναν χειροποίητο μάρσιπο για την μικρή Κία, σαν κι αυτόν που θα είχε η μητέρα της.

«Μάθαμε, πως λόγω της φύσης τους, χρειάζονται έναν μάρσιπο, από τον οποίο θα κρέμονται. Δεν είναι λοιπόν, μια τυχαία ιδέα της φύσης, έτσι λειτουργούν τα καγκουρό», εξηγεί η κτηνίατρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μωρό καγκουρό βρίσκει νέα μητρική αγκαλιά

Η Άλμα είχε φροντίσει κι άλλα μικρά ζώα στο παρελθόν, τα καγκουρό όμως «χρειάζονται ειδική μεταχείριση», συμπληρώνει η ειδικός.

Στόχος όλων στον ζωολογικό κήπο είναι να βοηθήσουν το καγκουρό να επιβιώσει και να μεγαλώσει, ώστε στη συνέχεια, να το αφήσουν ελεύθερο στην φύση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένα ζευγάρι κόργκι υιοθέτησε δύο μικρά λυκάκια

Tags:
μητέρα, βίντεο, Ζωολογικός Κήπος, Μεξικό, κτηνίατροι, μάρσιπος, ζώο, καγκουρό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK