20:00 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Videoclub

Το έμπλαστρο της καρδιάς θα σώσει εκατομμύρια ανθρώπους

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτό το έμπλαστρο δεν θυμίζει σε τίποτα, τα συνηθισμένα έμπλαστρα. Η εφεύρεση αυτή τοποθετείται κατευθείαν πάνω στην καρδιά και στο μέλλον, θα μπορεί να σώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, που υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις.

Επιστήμονες και ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιμπέριαλ έκαναν μια τρομερή ανακάλυψη, η οποία θα μπορεί στο μέλλον να σώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, που υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις.

Πρόκειται για το λεγόμενο, «έμπλαστρο της καρδιάς», το οποίο θα μπορεί να προλάβει το έμφραγμα και να θεραπεύσει τον ασθενή την ίδια στιγμή.

Το έμπλαστρο στην ουσία, αποτελείται από δείγματα των κυττάρων του ασθενή, τα οποία κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αναπτύσσονται, μεγαλώνουν και στη συνέχεια αυτό το επίθεμα τοποθετείτε πάνω στην καρδιά, όπου σταδιακά «μεταμορφώνεται» σε κανονικό καρδιακό μυ.

Με τον ίδιο τρόπο που δρα ένα έμπλαστρο, έτσι θα λειτουργεί και το έμπλαστρο καρδιάς. Τη στιγμή που πρόκειται να προκληθεί το έμφραγμα, τα χημικά στοιχεία που εμπεριέχονται στο έμπλαστρο, όχι μόνο θα βοηθούν στην αποκατάσταση του οργάνου, αλλά θα βοηθούν και στην δημιουργία νέων κυττάρων της καρδιάς.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι μερικές από τις κυριότερες αιτίες θανάτου σε όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα επαναστατική μέθοδος θεραπείας για εγκαύματα και πληγές του δέρματος

Οι ερευνητές προσπάθησαν να δημιουργήσουν το πρώτο αξιόπιστο φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια και το κατάφεραν με αυτή την επαναστατική μέθοδο.

Οι δοκιμές που έχουν γίνει στα ζώα, έχουν στεφθεί με επιτυχία. Τώρα οι ερευνητές αναμένουν την έγκριση, για να κάνουν το τεστ και στους ανθρώπους.

Tags:
έμφραγμα, έμπλαστρο, άνθρωπος, βίντεο, ζωή, Λονδίνο, βλαστοκύτταρα, κύτταρα, θεραπεία, μυς, καρδιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK