18:15 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Videoclub

Αξύριστες μασχάλες: Μόδα ή κίνημα ενάντια στα στερεότυπα

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ντάνα από τις ΗΠΑ, όπως και χιλιάδες άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, έχουν σταματήσει το ξύρισμα και έχουν «αγκαλιάσει» το σώμα τους, όπως ακριβώς το έπλασε η φύση. Τελικά, οι αξύριστες μασχάλες είναι μόδα ή εκστρατεία ενάντια στα κοινωνικά στερεότυπα;

Η Ντάνα από τις ΗΠΑ έχει γίνει πρότυπο για πολλές γυναίκες, λόγω της απόφασής της να σταματήσει το ξύρισμα. Η 32χρονη για πολλά χρόνια υπέφερε από δασυτριχισμό, με εντονότερη την τριχοφυΐα στα πόδια της. Η Ντάνα ξεκίνησε το ξύρισμα σε ηλικία οκτώ ετών και λόγω του προβλήματός της, ήταν αναγκασμένη να ξυρίζεται κάθε μέρα.

Ο άνθρωπος που της έδωσε δύναμη να ξεπεράσει το πρόβλημά της και να βάλει ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο ήταν ο σύντροφός της, Στιβ. «Με ρώτησε: “Γιατί ξυρίζεσαι;” Και εγώ απλώς, ποτέ δεν σκέφτηκα, ότι υπάρχει κάποια άλλη λύση», λέει η Ντάνα.

Από τότε, η Αμερικανίδα υποστηρίζει το κίνημα «Body positivity», για την αποδοχή του σώματος, όπως και χιλιάδες άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Με το hashtag #hairypitsclub, οι κοπέλες, που έχουν σταματήσει το ξύρισμα, μιλούν για τις προσπάθειές τους και τον αγώνα που δίνουν ενάντια στα στερεότυπα της κοινωνίας.

Κάποιοι υποστηρίζουν το κίνημα αυτό, άλλοι όμως, έχουν εντελώς αντίθετη άποψη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Είμαι ένα τίποτα»: Influencer κλαίει με μαύρο δάκρυ γιατί της διέγραψαν το Instagram!

Όταν η Ρωσίδα τραγουδίστρια Suzanna ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με το αξύριστο σώμα της, διάφοροι χρήστες το σχολίασαν αρνητικά. Στα ίδια σχόλια αντέδρασε και η Madonna προσθέτοντας μία δική της φωτογραφία, στην οποία είχε αφήσει αξύριστες τις μασχάλες.

Οι απόψεις διίστανται. Εσείς, τι πιστεύετε για τη φυσική ομορφιά;

Tags:
ρατσισμός, ΗΠΑ, βίντεο, σώμα, ξύρισμα, γυναίκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK