17:21 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Videoclub

Ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει σε καμβά κινηματογραφικές αφίσες

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Άραγε, υπάρχουν ακόμα χειροποίητες κινηματογραφικές αφίσες; Ο Βασίλι Τσεμποταρέφ από τη Ρωσία, ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να ζωγραφίζει πάνω σε καμβά τις αφίσες των ταινιών, που χρησιμοποιούνται στους κινηματογράφους.

Στο πολιτιστικό κέντρο «Φιλία», στην ρωσική πόλη Καμύσιν, θα βρούμε τις πιο όμορφες και περίτεχνες κινηματογραφικές αφίσες. Όλες οι αφίσες, που υπάρχουν στον κινηματογράφο του πολιτιστικού κέντρου, είναι χειροποίητες και ζωγραφισμένες στο χέρι.

Ο δημιουργός αυτών των έργων τέχνης είναι ο ζωγράφος, Βασίλι Τσεμποταρέφ. Ο καλλιτέχνης είναι αυτοδίδακτος και από τότε που ήταν μικρό παιδί του άρεσε να ζωγραφίζει εικόνες, που έβλεπε στις ταινίες. Κάθε χρόνο φτιάχνει περίπου 200 αφίσες, ενώ έχει ασχοληθεί και με γελοιογραφίες, με εικονογραφήσεις βιβλίων, καθώς και με τη γλυπτική.

«Προσπαθώ να το κάνω απλό, να απλοποιήσω ορισμένες γραμματοσειρές, να δώσω έμφαση σε κάποιο σημείο. Για παράδειγμα, στο πρόσωπο, σε μια κίνηση», λέει ο καλλιτέχνης.

Το κοινό όχι μόνο έχει αγαπήσει τις αφίσες του Τσεμποταρέφ, αλλά πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το πολιτιστικό κέντρο αποκλειστικά για τις αφίσες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Cacao rocks, ο καλλιτέχνης που πέρασε από το γκραφίτι στον καμβά και ζωγραφίζει μόνο με 5 χρώματα

«Οι αφίσες είναι πολύ ωραίες. Όταν περνάω από το πολιτιστικό κέντρο «Φιλία» και δεν τις βλέπω, είναι σαν να μου λείπει κάτι», λέει μία από τις κατοίκους της περιοχής.

«Θεωρώ ότι ειδικά σήμερα στην εποχή των υψηλών ταχυτήτων και της τεχνολογίας, έχουμε ανάγκη να κρατήσουμε κάτι παραδοσιακό», προσθέτει η διευθύντρια του πολιτιστικού κέντρου, Μαργαρίτα Σεντσούκ.

Οι κινηματογραφικές αφίσες του ζωγράφου προσελκύουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες στο πολιτιστικό κέντρο, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλλιτέχνης σκαλίζει εικόνες και τοπία πάνω σε φύλλα δέντρων

Tags:
βίντεο, Ρωσία, ζωγράφος, καλλιτέχνης, αφίσα, ταινία, κινηματογράφος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK