15:50 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
Videoclub

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουτιάς «Θανάτου» στη Νορβηγία

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όσοι δεν έχουν αποθαρρυνθεί από μία επικίνδυνη βουτιά που κατέληξε με πόνο στην πλάτη ή την κοιλία τώρα δικαιώνονται: αυτό είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουτιάς Θανάτου!

Στο Όσλο της Νορβηγίας πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κατάδυσης θανάτου, ή αλλιώς «Dodsing».

Το πρωτάθλημα αυτό είναι αρκετά θεαματικό και έχει γίνει viral, με τους διαγωνιζόμενους σε πολλές περιπτώσεις να κόβουν την ανάσα στους θεατές.

Οι συμμετέχοντες πηδούν από μία πλατφόρμα ύψους δέκα μέτρων και σκοπός τους είναι η πιο επικίνδυνη βουτιά.

Νικητής αναδεικνύεται όποιος καταφέρει να εντυπωσιάσει περισσότερο τους κριτές με την ταχύτητα πτώσης, το μήκος του άλματος, τα ακροβατικά, τον βαθμό δυσκολίας, καθώς επίσης την πόζα, το στυλ κατάδυσης και φυσικά το εκτόπισμα του νερού κατά την πτώση.

Η Μίριαμ Χάμπεργκ από τη Σουηδία ήταν η φετινή νικήτρια του διαγωνισμού στις γυναίκες, ενώ ο Κιμ Αντρέ Κνούτσεν θριάμβευσε στον αγώνα των ανδρών.

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Frognerbadet στο Όσλο και αγωνίστηκαν συνολικά 30 άνδρες και επτά γυναίκες για τον παγκόσμιο τίτλο.

Το πρώτο Πρωτάθλημα Døds πραγματοποιήθηκε το 2008 με 8 συμμετέχοντες και περίπου 30 άτομα στο κοινό.

Από τότε το άθλημα έχει εξελιχθεί και έχει γίνει δημοφιλές, με τοπικές διοργανώσεις σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες και με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάθε χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ατρόμητος καγιάκερ κάνει βουτιά από καταρράκτη 32 μέτρων

Tags:
κατάδυση, βίντεο, Νορβηγία, πρωτάθλημα, βουτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK