05:12 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Videoclub

Μουσείο δέντρων: Έκθεση στην Αυστρία προειδοποιεί για ένα μέλλον χωρίς δάση

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η καλλιτεχνική εγκατάσταση «Για το δάσος» θέλει να επιστήσει την προσοχή στις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης περιβαλλοντικής καταστροφής και προειδοποιεί ότι σύντομα τα δάση μπορεί να υπάρχουν μόνο σε μουσεία.

Μία καλλιτεχνική εγκατάσταση αφιερωμένη στα δέντρα και το μέλλον των δασών, άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό το Σάββατο, στο Κλάγκενφουρτ στην Αυστρία καλώντας τον κόσμο να αναλογιστεί τη σχέση του με τη φύση.

Το πρότζεκτ «Για το δάσος» (For Forest), το οποίο είναι εμπνευσμένο από έναν πίνακα του Αυστριακού ζωγράφου Μαχ Πένιντνερ, δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Κλάους Λίτμαν και υλοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα τοπίου Ένζο Ενέα.

Πρόκειται για μία εγκατάσταση από 300 δέντρα τα οποία τοποθετήθηκαν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, με στόχο να κάνουν το θεατή να αναλογιστεί τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης περιβαλλοντικής καταστροφής και την πιθανότητα ότι σύντομα τα δέντρα και τα δάση μπορεί να συναντώνται μόνο σε μουσεία.

Τα δέντρα της εγκατάστασης προέρχονται από διάφορα φυτώρια δέντρων σε όλο την Ευρώπη τα οποία θα μεταφυτευθούν και πάλι με το τέλος της έκθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά τα ποτήρια από μήλα μπορεί να σώσουν τον πλανήτη

 

Tags:
βίντεο, περιβάλλον, δάσος, καλλιτέχνης, Αυστρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK