09:42 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
Videoclub

Μορίς, ο κόκορας που... δικάστηκε για το λάλημά του και αθωώθηκε

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ολοκληρώθηκε η δίκη του κόκορα Μορίς στη δυτική Γαλλία, με την απόλυτη δικαίωση του πουπουλένιου κατηγορούμενου, ο οποίος βρέθηκε στα δικαστήρια γιατί ξύπναγε τη γειτονιά.

Αθώος κρίθηκε ο Μορίς, ο κόκορας που βρέθηκε στα δικαστήρια ως κατηγορούμενος γιατί λαλούσε πολύ δυνατά τα ξημερώματα.

Το δικαστήριο του Ροσφόρ, στη δυτική Γαλλία, δεν μπόρεσε να πάει αντίθετα στη φύση και αποφάνθηκε ότι ο κόκορας μπορεί να συνεχίζει να λαλεί ελεύθερα την αυγή παρά τα παράπονα των γειτόνων.

Οι ενάγοντες, ένα ζευγάρι ηλικίας 68 χρονών, έκαναν μήνυση στον Μορίς και την ιδιοκτήτριά του γιατί τους ξυπνούσε πολύ νωρίς τα ξημερώματα και ζητούσαν το ζώο να απομακρυνθεί από το σπίτι του ή με κάποιο τρόπο να σωπάσει.

Όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του ζευγαριού διατάσσοντάς τους να καταβάλουν 1.000 ευρώ στην Κορίν Φεσό, ιδιοκτήτρια του Μορίς, ως αποζημίωση και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα.

Η διαμάχη ανάμεσα στη Φεσό και στους γείτονές της στο νησί Ολερόν της δυτικής Γαλλίας, επιλύθηκε ύστερα από δύο χρόνια, ενώ η πρώτη ακροαματική διαδικασία έγινε τον Ιούλιο.

Η υπόθεση απασχόλησε τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τα οποία την περιέγραψαν ως μια μάχη ανάμεσα στην πόλη και την ύπαιθρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Επιτέθηκε» με drone στους γείτονές του γιατί άκουγαν δυνατά μουσική

Παρόμοιες υποθέσεις έχουν φτάσει στο παρελθόν στα γαλλικά δικαστήρια με αγωγές κατά του ήχου των καμπανών αλλά και των θορύβων και των μυρωδιών από τα αγροκτήματα, πυροδοτώντας μια εθνική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο προστασίας του αγροτικού πολιτισμού.

Tags:
Δικαιοσύνη, βίντεο, αθώωση, δίκη, δικαστήριο, Γαλλία, κόκορας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK