16:07 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Videoclub

Στα άδυτα του κατεστραμμένου πυρηνικού αντιδραστήρα Νο 4 του Τσερνόμπιλ

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μια ομάδα 15 δημοσιογράφων είχε την ευκαιρία να αποκτήσει πρόσβαση στην αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα 4 πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ, ο οποίος εξερράγη στις 26 Απριλίου 1986.

Το Ruptly μαζί με μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων, απέκτησε πρόσβαση στα άδυτα του αντιδραστήρα Νο. 4 του Τσερνόμπιλ, το «σημείο μηδέν» του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην ιστορία.

Οι δημοσιογράφοι πήραν ειδική άδεια και μπήκαν μέσα στην κατεστραμμένη αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα, τραβώντας πλάνα από το «σημείο μηδέν».

Ο χώρος καλύπτεται με μια συγκολλητική ουσία που δεν επιτρέπει τη δημιουργία σκόνης.

Ωστόσο, τα ερείπια εξακολουθούν να εκπέμπουν 40.000 φορές υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας από το φυσιολογικό.

Η πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ συνέβη στις 26 Απριλίου του 1986 και αποτελεί ένα από τα χειρότερα πυρηνικά ατυχήματα στην ιστορία.

Το τραγικό γεγονός στον Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ μετρήθηκε στην κατηγορία 7 της διεθνούς κλίμακας μέτρησης πυρηνικών ατυχημάτων.

Η επακόλουθη μόλυνση οδήγησε περίπου 8,4 εκατ. κατοίκους της σύγχρονης Λευκορωσίας, Ουκρανίας και της Ρωσίας να εκτεθούν σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας, ενώ πάνω από 400.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο από την μόλυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πόσο επικίνδυνο είναι σήμερα το Τσερνόμπιλ, 33 χρόνια μετά την καταστροφή;

Γιγάντια σαρκοφάγος σφράγισε το Τσερνόμπιλ για τον επόμενο αιώνα

Tags:
δημοσιογράφοι, Ουκρανία, πυρηνικό ατύχημα, πυρηνικός αντιδραστήρας, Τσερνόμπιλ, πυρηνική καταστροφή Τσερνόμπιλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK