07:19 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
Videoclub

Ο Εξολοθρευτής επιστρέφει, αυτή τη φορά ως ρομπότ συντροφιάς στο σπίτι

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ρώσοι μηχανικοί δημιούργησαν ένα ρομπότ συντροφιάς που μοιάζει με τον Σβαρτσενέγκερ στην ταινία «ο Εξολοθρευτής»! Ο «οικιακός» Terminator προορίζεται να γίνει ένας εξαιρετικός συνομιλητής καθώς μιλά επτά γλώσσες και γνωρίζει περισσότερες από 200.000 διαφορετικές εκφράσεις.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ονειρεύονταν κάποια στιγμή να γίνουν ιδιοκτήτες του προσωπικού τους οικιακού Εξολοθρευτή, του διάσημου ανθρωποειδούς ρομπότ των ταινιών του Τζέιμς Κάμερον, που περιγράφουν το δυστοπικό μέλλον της ανθρωπότητας μέσα από τη μάχη ανθρώπου και μηχανής.

Κι όμως, 35 χρόνια μετά, ο Εξολοθρευτής «ζωντανεύει» στην πραγματική ζωή και έρχεται μέσα στο σπίτι μας.

Από το 2019 η εταιρεία Promobot έχει μία νέα κατεύθυνση στο χώρο της ρομποτικής, στην οποία κατασκευάζει ρομπότ συντροφιάς για οικιακή χρήση.

Ο Ολέγκ Κιβοκούρτσεφ, ένας μηχανικός σχεδιασμού και συνιδρυτής της Promobot παραδέχεται ότι ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και ο ρόλος του στον Εξολοθρευτή, από πολλές απόψεις τον επηρέασαν στον δρόμο και το επάγγελμα που ακολούθησε στη ζωή του.

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πρώτο τέτοιο ρομπότ συντροφιάς έχει τα χαρακτηριστικά του διάσημου Άρνι.

Το ανδροειδές μπορεί και αναγνωρίζει πρόσωπα μέσω μίας ειδικής κάμερας και την ομιλία μέσω μικροφώνων. Έχει μία τεράστια γλωσσική βάση δεδομένων και μπορεί να μιλά επτά γλώσσες.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ρομπότ και οι εκφράσεις του έχουν σχεδιαστεί με πολλή προσοχή και όσο το δυνατόν πιο κοντά στον αυθεντικό Εξολοθρευτή.

Μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο του «έξυπνου σπιτιού» και να ελέγχει τον φωτισμό της ηλεκτρικές συσκευές, όμως το κύριο καθήκον του είναι να γίνει ένας συνομιλητής.

Τα ρομπότ συντροφιάς πρόκειται να βγουν στην παραγωγή το 2020. Μέχρι τότε…. hasta la vista, baby!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κούκλες του σεξ που μοιάζουν με φιλικά τους πρόσωπα, απαιτούν πλέον οι πελάτες

Τα πιο εμπνευσμένα ανθρωποειδή ρομπότ που έχουν κατασκευαστεί έως σήμερα

 

Tags:
βίντεο, Ρωσία, ρομποτική, Τεχνολογία, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ρομπότ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK