23:06 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Ιερείς μαστιγώνουν γυναίκες για να τις απαλλάξουν από τα κακά πνεύματα

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

To βίντεο δείχνει χιλιάδες γυναίκες να μαστιγώνονται από ιερείς για να ξορκίσουν από μέσα τους τα κακά πνεύματα, κατά τη διάρκεια ενός ακραίου τελετουργικού στο πλαίσιο ινδουιστικού φεστιβάλ στη νότια Ινδία.

Δεκάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και έφηβων κοριτσιών, περίμεναν στην ουρά για να δεχθούν ένα «θεραπευτικό» μαστίγωμα, κατά τη διάρκεια του ετήσιου ινδουιστικού φεστιβάλ που πραγματοποιείται στη νότια Ινδία.

Στο βίντεο φαίνονται οι γυναίκες να γονατίζουν στο έδαφος και να δέχονται χτυπήματα στην πλάτη και στα χέρια με μαστίγιο από ιερείς, ως μέρος των εορτασμών του φεστιβάλ Vijayadasami στο χωριό της νοτιοανατολικής Ινδίας, Μπαβιθράμ Βελαλαπάτι.

Οι συμμετέχουσες παίρνουν «στάση μαστιγώματος» καθώς περιμένουν τη σειρά τους για να δεχθούν τα χτυπήματα από τους ιερείς, οι οποίοι φορούν τελετουργικές ενδυμασίες.

Το ακραίο αυτό τελετουργικό θεωρείται από τους πιστούς ότι απαλλάσσει τις γυναίκες και τα κορίτσια από τα κακά πνεύματα και θεραπεύει από ασθένειες.

Σύμφωνα με την παράδοση, αν μία γυναίκα δεν νιώθει πόνο, αυτό σημαίνει ότι την έχουν καταλάβει σκοτεινά πνεύματα.

Διαφορετικά, η διαδικασία θα είναι επίπονη. Οι πιστοί θεωρούν ότι μετά από αρκετά μαστιγώματα τα κακά πνεύματα φεύγουν από το σώμα της γυναίκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ινδουιστές σπάνε καρύδες στα κεφάλια τους για να υμνήσουν το νερό

«Βρώμικος» πόλεμος στην Ινδία: Πιστοί ανταλλάσσουν «πυρά» από κοπριά αγελάδας

Tags:
έθιμο, φεστιβάλ, Ινδουισμός, γυναίκες, μαστίγωμα, τελετουργικό, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK