15:27 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Videoclub

Το αξιολάτρευτο μωρό κοάλα που «λιώνει» καρδιές

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το βίντεο της μικρής Έλσας, ενός κοάλα επτά μηνών που παραλίγο να πεθάνει από την πείνα και διασώθηκε, λιώνει καρδιές σε όλο τον κόσμο. Τώρα, όπως φαίνεται δε χορταίνει τα χάδια και τις αγκαλιές.

Αυτή είναι η Έλσα, ένα μωρό κοάλα επτά μηνών που δεν χορταίνει τις αγκαλιές.

Η μικρούλα, είχε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή, καθώς η μαμά της ανέπτυξε σοβαρή μαστίτιδα και δεν μπορούσε να το ταΐσει.

Χωρίς το απαραίτητο γάλα, το κοάλα είχε μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Έτσι οι υπεύθυνοι του Πάρκου Ερπετών της Αυστραλίας στο Σόμερσμπι της Νέας Νότιας Ουαλίας έπρεπε να επέμβουν για να σώσουν τη ζωή της Έλσας.

Η μαμά της Έλσας, η οποία και αυτή γεννήθηκε στο πάρκο, μεταφέρθηκε και λαμβάνει την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα και αναμένεται να έχει πλήρη ανάρρωση. Το μωρό απολαμβάνει τη ζωή με την ανθρώπινη μαμά της, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα επανασυνδεθεί με τη μητέρα του.

Η υπεύθυνη του πάρκου Χέιλι Σουτ φροντίζει το κοάλα όλο το 24ωρο και δίνει στο νεογέννητο περίπου επτά μπουκάλια γάλα την ημέρα.

Η Έλσα είναι ένα από τα επτά κοάλα που γεννήθηκαν αυτή τη χρονιά στο Πάρκο Ερπετών.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου προειδοποιούν ότι τα κοάλα κινδυνεύουν με εξαφάνιση και ότι μέχρι το 2050 κινδυνεύουν να χαθούν εντελώς από τη φύση, καθώς ο πληθυσμός τους τα τελευταία 20 χρόνια έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο, λόγω της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος, της αποψίλωσης των δασών και των συνεπειών της ανθρώπινης παρουσίας στη φύση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Μωρό καγκουρό βρίσκει νέα μητρική αγκαλιά

Βίντεο με κουτάβι που βρέθηκε ζωντανό ένα μήνα μετά τον τυφώνα Ντόριαν

Tags:
άγρια ζωή, νεογέννητο, viral βίντεο, βίντεο, Αυστραλία, κοάλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK