16:37 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
Videoclub

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο σκοτώνει;

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ευθύνονται για μια πρόσφατη επιδημία στις ΗΠΑ, καθώς έχουν σημειωθεί 26 θάνατοι και πάνω από 1.000 επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα πνευμονολογικών ασθενειών που συνδέονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε 46 πολιτείες.

Η εμφάνιση νέων παθήσεων των πνευμόνων στις ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμό σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και τις επιπτώσεις του στην υγεία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC), ο αριθμός των θανάτων ατόμων στις ΗΠΑ που προκλήθηκαν από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων φθάνουν σε σύνολο τους 26.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CDC, 1.299 επιβεβαιωμένες και πιθανές περιπτώσεις πνευμονικών τραυματισμών που σχετίζονται με το άτμισμα έχον αναφερθεί σε 49 πολιτείες, την περιφέρεια της Κολούμπια και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, εισήχθησαν για πρώτη φορά στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ως μία ασφαλής εναλλακτική του κανονικού τσιγάρου

Προσφέρονται σε διάφορες γεύσεις και είναι δημοφιλή στους νέους.

Σύμφωνα με το CDC, περισσότεροι από ένας στους πέντε μαθητές γυμνασίου ήταν χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων το 2018.

Ωστόσο δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες για την επίδρασή και τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού καπνίσματος στην υγεία.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πορτλαντ εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το πόσο λίγα είναι γνωστά για την τοξικολογία εισπνοής των περισσότερων συστατικών και τονίζουν την ανάγκη περισσότερων ερευνών πάνω στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της άτμισης.

Κάποιες χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τη διαφήμιση και τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, όπως η Βραζιλία, η Ινδία, ο Καναδάς,η Δανία, ηΤουρκία, η Ιταλία και άλλες χώρες

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ζητά επίσης την εφαρμογή αυστηρότερων νόμων όσον αφορά αυτά τα προϊόντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Νέα έρευνα για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία

Στους 26 οι νεκροί από το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ

Tags:
βίντεο, Κάπνισμα, υγεία, θάνατοι, ΗΠΑ, άτμισμα, ηλεκτρονικό τσιγάρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK