12:34 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
Videoclub

Γυναίκες από την Ινδία προστατεύουν το περιβάλλον με πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι γυναίκες της ινδικής πόλης Ορίσα βρήκαν έναν τρόπο, ο οποίος από την μία θα βοηθήσει στη μείωση των πλαστικών ειδών και από την άλλη, θα ενισχύσει τις ίδιες σε οικονομικό επίπεδο. Τι κάνουν; Φτιάχνουν πιάτα από φύλλα δέντρων.

Η λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ινδία, ήρθε από μια ομάδα γυναικών που ζουν στη πόλη Ορίσα.

Τον περασμένο Οκτώβριο η κυβέρνηση της Ινδίας ψήφισε έναν νόμο για την κατάργηση των πλαστικών ειδών μιας χρήσης.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, οι γυναίκες από την πόλη Ορίσα είχαν μια πρωτότυπη ιδέα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό, η οποία έγινε αποδεκτή και από το κράτος. Σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν τα αγαθά της φύσης και να φτιάξουν πιάτα από φύλλα δέντρων.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει διπλό όφελος. Από τη μία προστατεύουν το περιβάλλον και βοηθούν στην μείωση των πλαστικών ειδών και από την άλλη, είναι ένας τρόπος για να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

«Τώρα που απαγορεύτηκε το πολυαιθυλένιο, αυτή η δουλειά είναι πολύ καλή για εμάς. Αυτό το πιάτο είναι καλό για την υγεία σας και εάν τρώτε το φαγητό σας σε αυτό, είναι καλό για τις οικογένειες και την κοινωνία», λέει η Kumudini, κάτοικος της Ορίσα.

Με τη βοήθεια ορισμένων κρατικών υπηρεσιών οι γυναίκες της Ορίσα έμαθαν πώς να μετατρέπουν τα φύλλα σε πιάτα. Προς το παρόν πληρώνονται με το κομμάτι. Μελλοντικά όμως, οι κρατικοί φορείς σκοπεύουν να ενισχύσουν την παραγωγή, καθώς και να βοηθήσουν στην αύξηση του μισθού τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι γάμοι των ανηλίκων Ρομά στη Ρωσία: Μια σταθερή διαχρονική παράδοση

Ιερείς μαστιγώνουν γυναίκες για να τις απαλλάξουν από τα κακά πνεύματα

Tags:
πλαστικό, βίντεο, προστασία, περιβάλλον, δέντρα, πιάτο, πρωτοβουλία, Ινδία, γυναίκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK