21:32 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
Videoclub

Ζευγάρι στη Σιβηρία συμμετέχει σε πείραμα και μετακομίζει σε σπίτι κάτω από γιγάντιο θόλο

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα ζευγάρι, μετακόμισε στο «σπίτι των ονείρων του» κάτω από έναν γιγάντιο θόλο και θα μείνει εκεί κατά τη διάρκεια του δύσκολου και βαρύ χειμώνα της Σιβηρίας, για τις ανάγκες ενός επιστημονικού πειράματος.

Η οικογένεια Λιτβίνοφ με τη γάτα της μετακόμισε στο «Σπίτι κάτω από το Θόλο», στο βιομηχανικό πάρκο Κανγκαλάσι, στα περίχωρα του Γιακούτσκ, όπου θα ζήσουν μέχρι το καλοκαίρι, στο πλαίσιο ενός επιστημονικού πειράματος.

Οι δημιουργοί του πρότζεκτ αποφάσισαν να καλύψουν μία μονοκατοικία με έναν χαλύβδινο γεωδαισιακό θόλο, με επιστρώσεις PVC ανθεκτικές στον παγετό.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου, Πάβελ Βασίλιεφ, στόχος των ερευνητών είναι να συγκεντρώσουν στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της κατανάλωσης θερμότητας και τη σταθερότητα της δομής σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες θα παρακολουθούν τη φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του πειράματος.

Υπολογίζεται ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του θόλου θα είναι 20 βαθμούς υπό του μηδενός, ενώ στο εξωτερικό θα είναι περίπου 45 βαθμοί υπό του μηδενός, έτσι ώστε η κατασκευή θα εξοικονομεί καύσιμα για θέρμανση και θα προστατεύει το σπίτι από τους ανέμους και το χιόνι.

Η έκταση του σπιτιού είναι 120 τετραγωνικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων του γκαράζ και των χώρων διαβίωσης και η διάμετρος του θόλου είναι 20 μέτρα.

Το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο, όπως συνηθίζεται να χτίζονται τα σπίτια στη Γιακουτία.

Οι συμμετέχοντες του πειράματος πρέπει να δημοσιεύουν τις παρατηρήσεις τους για τη ζωή κάτω από το θόλο καθημερινά στο μπλογκ τους.

Εάν το πείραμα επιτύχει, οι δημιουργοί θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν έναν μεγαλύτερο θόλο πάνω σε αρκετά σπίτια και άλλες δομές. Επιπλέον, έχουν ακόμη την ιδέα να καλλιεργούν λαχανικά και θάμνους εκεί στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παραμυθένια δεντρόσπιτα στη Σουηδία - Διαμονή βγαλμένη από την παιδική ηλικία

Μια υπαίθρια αγορά στην κατάψυξη

Tags:
πείραμα, βίντεο, κατασκευή, Σιβηρία, σπίτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK