12:19 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
Videoclub

Ο ταχυδρόμος που παραδίδει τα γράμματα με… έλκηθρο!

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα βουνά της Σιβηρίας υπάρχει ένας ταχυδρόμος, που μεταφέρει την αλληλογραφία στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών, όχι με ποδήλατο ή μηχανάκι, αλλά με το έλκηθρό του.

Οι κάτοικοι που ζουν στα απομακρυσμένα χωριά της Σιβηρίας είναι πολύ δύσκολο να έρθουν σε επικοινωνία με τις μεγάλες πόλεις. Ο μοναδικός τρόπος για να μάθουν τα νέα και να λάβουν μηνύματα από τους φίλους και τους συγγενείς τους είναι ο Αντριάν.

Ο Αντριάν Χρόμοφ είναι ένας αλλιώτικος ταχυδρόμος. Δεν έχει ούτε ποδήλατο, ούτε μηχανάκι. Σε αντίθεση με τους κλασικούς ταχυδρόμους, ο Αντριάν παραδίδει τα γράμματα με έλκηθρο και για βοηθό έχει ένα άσπρο άλογο.

Μία φορά την εβδομάδα, ο Αντριάν διασχίζει μαζί με το άλογο του τα χιονισμένα δάση της Σιβηρίας, για να παραδώσει την αλληλογραφία στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών.

Ο ταχυδρόμος, εκτός από τα γράμματα, μεταφέρει τρόφιμα, ρούχα και πολλά άλλα χρήσιμα προϊόντα στα οποία δεν έχουν εύκολα πρόσβαση οι κάτοικοι των πριοχών αυτών. Μεταφέρει μέχρι και τις συντάξεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Άγιε μου Βασίλη, μη με ξεχάσεις»: Χιλιάδες οι επιστολές στα κόκκινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ

Ο ταχυδρόμος που πέρασε 33 χρόνια της ζωής του χτίζοντας το «Ιδανικό Παλάτι»

Tags:
χιόνια, βουνό, άλογο, ταχυδρόμος, γράμμα, έλκηθρο, Σιβηρία, βίντεο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK