01:40 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
Videoclub

Σπάνιος νεογέννητος πυγμαίος ιπποπόταμος «λιώνει» καρδιές στο Σαντιάγο

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Γνωρίστε την Μπερναντίνα, τον πυγμαίο ιπποπόταμο που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Σαντιάγο. Η Μπερναντίνα ανήκει στο εξαιρετικά απειλούμενο είδος των πυγμαίων ιπποπόταμων, καθώς στη φύση έχουν απομείνει μόνο 3.000 από αυτά τα ζώα.

Την πρώτη εμφάνισή του στο κοινό, έκανε ο νεογέννητος σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος στον ζωολογικό κήπο Μπουίν στο Σαντιάγο της Χιλής.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν την Μπερναντίνα, όπως ονομάστηκε ο ιπποπόταμος, να βουτά στο νερό και να απολαμβάνει το κολύμπι, πάντα υπό το προστατευτικό βλέμμα της μητέρας της.

Η Μπερναντίνα ανήκει στο εξαιρετικά απειλούμενο είδος των πυγμαίων ιπποπόταμων, καθώς στη φύση έχουν απομείνει μόνο 3.000 από αυτά τα ζώα.

Οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι, οι οποίοι ζουν στα τροπικά δάση της Δυτικής Αφρικής, κατατάσσονται στην κατηγορία των απειλούμενων με εξαφάνιση ζώων, λόγω της απώλειας των φυσικών τους βιότοπων από παράγοντες όπως η αποψίλωση των δασών και η ρύπανση, καθώς και εξαιτίας της λαθροθηρίας.

Σύμφωνα με την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της Διεθνής Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN), ο αριθμός των ενήλικων πυγμαίων ιπποπόταμων υπολογίζεται ανάμεσα σε 2.000 με 2.499 ζώα, με τον πληθυσμό τους να μειώνεται συνεχώς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μικροσκοπική αντιλόπη ντικ-ντικ γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας

Νεογέννητη γκρίζα φάλαινα παίζει μαζί με δελφίνια

Tags:
απειλούμενα είδη, βίντεο, ιπποπόταμος, Χιλή, Ζωολογικός Κήπος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK