10:11 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
Videoclub

«Κιβωτός του Νώε» για άγρια ζώα στη Ρωσία

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κάθε πλάσμα, ένα ζευγάρι. Αυτό το καταφύγιο άγριας ζωής στη Ρωσία, θυμίζει την Κιβωτό του Νώε, συμβάλλοντας όχι μόνο στη διάσωση και προστασία άγριων ζώων αλλά και στην αύξηση του πληθυσμού τους.

Εκατόν τρία, τόσα είναι τα ζώα που ζουν στο κέντρο αποκατάστασης άγριας ζωής Ρομάσκα, στην περιφέρεια Τβερ.

Εδώ και 25 χρόνια, οι βιολόγοι Γιάννα και Αλεξέι Μουρασέφ διασώζουν και φροντίζουν άγρια ζώα που έχουν επηρεαστεί ή έχουν πέσει θύματα της ανθρώπινης δραστηριότητας, με βασικό στόχο να μπορέσουν να επιστρέψουν και να επανενταχθούν στη φύση.

 

Η Λούσα, ο λύγκας, ήρθε στο καταφύγιο όταν ήταν ακόμη νεογέννητη ενώ ο Σίλβερ, βρέθηκε εκεί όταν τραυματίστηκε στο πόδι από παγίδα κυνηγών.

Την άνοιξη απέκτησαν απόγονο. Η Λούσα με την μικρή Λούνα θα απελευθερωθούν στη φύση σε λίγα χρόνια, όμως ο Σίλβερ θα παραμείνει στο καταφύγιο λόγω του τραυματισμού του.

Παράλληλα στο κέντρο αποκατάστασης υπάρχουν πολλές κουκουβάγιες.

Πολλές από αυτές κατέληξαν εκεί εξαιτίας της δημοτικότητας των βιβλίων για τον Χάρι Πότερ, όταν ενθουσιώδεις θαυμαστές έσπευσαν να αποκτήσουν ένα πτηνό σαν του ήρωα, όμως ξέχασαν ότι οι κουκουβάγιες είναι νυχτερινά πουλιά και είναι δραστήρια όταν οι άνθρωποι κοιμούνται.

Τα πουλιά και τα ζώα που μετά την αποκατάσταση είναι σε θέση να ζήσουν ανεξάρτητα, απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Τα υπόλοιπα παραμένουν στο καταφύγιο, αναπαράγονται και βοηθούν στην αύξηση του πληθυσμού των ειδών τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φυλακή προσφέρει καταφύγιο σε μικρούς σκαντζόχοιρους για τον χειμώνα

Ο άνθρωπος που προστατεύει τις γάτες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο της Συρίας

Tags:
φύση, ζώα, Ρωσία, καταφύγιο, βίντεο, άγρια ζωή, άγρια ζώα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK