15:08 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Videoclub

Ο Λονδρέζος που καθαρίζει τον Τάμεση με ένα αυτοσχέδιο «καταμαράν»

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντρουβ Μπόρουα χρησιμοποιώντας το παλιό του ποδήλατο και μια φουσκωτή σχεδία, κατασκεύασε το δικό του καταμαράν, με το οποίο καθαρίζει τον Τάμεση από τα χιλιάδες πλαστικά απορρίμματα.

O Λονδρέζος Ντρουβ Μπόρουα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη βρετανική πρωτεύουσα, λόγω της πρωτότυπης ιδέας του για τον καθαρισμό του Τάμεση από τα πλαστικά απορρίμματα.

Ο πρώην σύμβουλος, χρησιμοποιώντας μια φουσκωτή σχεδία και το παλιό του ποδήλατο, έφτιαξε μια πλωτή κατασκευή πάνω στην οποία έχει τοποθετήσει δύο δίχτυα στα πλάγια, για να μαζεύει τα πλαστικά σκουπίδια από τον ποταμό.

Κάθε φορά που κάνει μια βόλτα στον ποταμό για να μαζέψει σκουπίδια, τα σχόλια του κόσμου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη πράξη του αυτή.

Ο Μπόρουα είχε αυτή την ιδέα μετά από τη συμμετοχή του σε έναν αγώνα ιστιοπλοΐας. Ταξιδεύοντας από το Λονδίνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αυτό που αντίκρισε ήταν χιλιάδες σκουπίδια στον Ατλαντικό. Η εικόνα αυτή χαράχθηκε βαθιά μέσα του και τον οδήγησε στη λύση με το αυτοσχέδιο καταμαράν.

Από τότε, ο στόχος του με τις βόλτες που κάνει στον ποταμό, είναι να τραβήξει τη προσοχή των περαστικών. Για τον ίδιο, η καλύτερη λύση στο πρόβλημα για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, θα ήταν η γενική απαγόρευση της χρήσης των πλαστικών.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.instagram.com/common.vc/.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άνδρας επιβίωσε ολομόναχος για τρεις εβδομάδες στην παγωμένη ερημιά της Αλάσκας

Πληρώνουν 1 δολάριο τη διανυκτέρευση, με μοναδικό όρο τη μαγνητοσκόπησή τους

Tags:
περιβάλλον, Ποτάμι, Λονδίνο, ρύπανση, πλαστικό, απορρίμματα, βίντεο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK