12:41 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Videoclub

Οι βροχές φέρνουν ελπίδα στην πυρόπληκτη Αυστραλία

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πολυαναμενόμενες βροχές στην Αυστραλία ήρθαν, φέρνοντας την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθήσει στο να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές και να μειωθεί η ταχύτητα με την οποία κινούνται.

Οι βροχοπτώσεις προσφέρουν κάποια ανάπαυλα στους πυροσβέστες που έχουν εξαντληθεί στην μάχη τους για την αντιμετώπιση των γιγάντιων πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει από τον Σεπτέμβριο τεράστιες περιοχές στη χώρα.

Ορισμένες πολύ μεγάλες πυρκαγιές, ανάμεσά τους και ένα μεγάλο μέτωπο που μαινόταν ανεξέλεγκτο για σχεδόν τρεις μήνες στην Νότια Νέα Ουαλία, τέθηκαν επιτέλους υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας, σήμερα εξακολουθούν να μαίνονται 75 πυρκαγιές έναντι 100 πριν από μερικές ημέρες.

Ωστόσο τίποτα δεν προμηνύει ένα τέλος σύντομα στην κρίση καθώς αναμένονται ακόμη υψηλές θερμοκρασίες για πολλές εβδομάδες, καθώς η Αυστραλία βρίσκεται μόνον στο μέσον της θερινής της περιόδου.

Από τις πυρκαγιές που μαίνονται από τον Σεπτέμβριο στην Αυστραλία, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, περισσότερα από 2.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και εκατομμύρια στρέμματα δάσους έχουν καεί.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για κατάρρευση του οικοσυστήματος καθώς έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό η πανίδα και η χλωρίδα της Αυστραλίας, που θεωρούνται μοναδικές παγκοσμίως. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν επηρεαστεί από τις φωτιές, ενώ μοναδικά είδη ζώων βρίσκονται υπό την απειλή της εξαφάνισης.

Μεγάλη είναι η ανησυχία για την ικανότητα επιβίωσης των ζώων που επέζησαν από την καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Για το λόγο αυτό, οι αρχές της Νότιας Νέας Ουαλίας, ξεκίνησαν με ελικόπτερα ρίψεις από αέρος, πετώντας τόνους καρότων και γλυκοπατάτας για να τραφούν χιλιάδες πεινασμένα άγρια ζώα.

Την ίδια ώρα, με πτήσεις συνεχίζεται η διακομιδή τροφίμων σε περιοχές με καταφύγια όπου υπάρχουν τραυματισμένα ζώα ή πληθυσμοί που δεν μπορούν να τραφούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σκηνικό κόλασης και ανυπολόγιστη καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Βίντεο από τη δραματική διάσωση ενός κοάλα από την πύρινη κόλαση στην Αυστραλία

 

Tags:
περιβάλλον, κοάλα, άγρια ζωή, βροχοπτώσεις, βροχή, βροχές, βίντεο, φωτιά τώρα, Αυστραλία, πυρκαγιές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK