01:05 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
Videoclub

Σώζοντας τα κοάλα στην Αυστραλία

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μέσα σε σκηνικό καταστροφής, ομάδες διάσωσης ζώων ψάχνουν στο εθνικό πάρκο του Νησιού Καγκουρό για τραυματισμένα, υποσιτισμένα και αφυδατωμένα κοάλα που δεν έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης σε αυτό το περιβάλλον.

Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν ομάδες διάσωσης ζώων προκειμένου να σώσουν αυτά που κατάφεραν να επιζήσουν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νησί Καγκουρό της Αυστραλίας.

Από τον Σεπτέμβριο τεράστιες πυρκαγιές έχουν καταστρέψει ολόκληρες περιοχές στη νότια και την ανατολική Αυστραλία, έχοντας επηρεάσει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου ένα δισεκατομμύριο ζώα.

Στο νησί Καγκουρό, ένα πραγματικό καταφύγιο σε μοναδικά είδη πανίδας και χλωρίδας, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή καθώς οι ειδικοί φοβούνται πλέον ότι κάποια είδη, όπως τα κοάλα, να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, υπολογίζεται ότι έχουν πεθάνει από τις πυρκαγιές περίπου 50.000 κοάλα.

Μέσα σε σκηνικό καταστροφής, διασώστες ψάχνουν στο εθνικό πάρκο για τραυματισμένα, υποσιτισμένα και αφυδατωμένα ζώα.

Η οργάνωση Humane Society International έχει τοποθετήσει σταθμούς νερού και κάμερες για να εντοπίζει τα ζώα που έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Πολλά από τα κοάλα που εντοπίζονται, είναι υποσιτισμένα και αφυδατωμένα καθώς το φυσικό τους περιβάλλον έχει καταστραφεί και καθημερινά μειώνονται οι πιθανότητες επιβίωσης αυτών που έχουν καταφέρει να επιζήσουν.

Όπως αναφέρει η Κέλι Ντόνιθαν, ειδικός Διαχείρισης Κρίσεων της φιλοζωικής οργάνωσης Humane Society International, «κάθε ένα που βρίσκουμε, είναι ένα λιγότερο νεκρό, και, τουλάχιστον έχει μία ευκαιρία, μία ευκαιρία επιβίωσης, δεν έχει καμία ελπίδα εδώ έξω».

Τα μέλη των ομάδων αναζητούν κυρίως κοάλα που βρίσκονται στο έδαφος.

Όπως αναφέρει ο Άνταμ Περασκαντόλα, διευθυντής Προστασίας Ζώων και Διαχείρισης Κρίσεων για την HSI, «αν δούμε ένα κοάλα στο έδαφος και μπορέσουμε να το προσεγγίσουμε, αυτό δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά για ένα κοάλα και ξέρουμε ότι χρειάζονται κάποια προσοχή».

Όπως εξηγεί, τα περισσότερα από τα ζώα που βρίσκονται στο έδαφος δεν έχουν ορατά τραύματα, όπως αυτά που αντιμετώπιζαν τις πρώτες ημέρες, όπως εγκαύματα, αλλά είναι πολύ υποσιτισμένα, αφυδατωμένα και αδύναμα γιατί η πηγή τροφής τους έχει σχεδόν χαθεί.

Τα κοάλα και τα ζώα που διασώζονται από το νησί Καγκουρό μεταφέρονται σε προσωρινό καταφύγιο που έχει δημιουργηθεί στο εθνικό πάρκο του νησιού, όπου ομάδα κτηνιάτρων τα περιθάλπει.

Θα παραμείνουν εκεί με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή ίσως υπάρξει βιώσιμη γη στην οποία τα ζώα αυτά θα μπορέσουν να επιτρέψουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι βροχές φέρνουν ελπίδα στην πυρόπληκτη Αυστραλία

Αυστραλία: Μια ποδηλάτρια δίνει νερό σε ένα διψασμένο κοάλα

 

Tags:
επιβίωση, απειλούμενα είδη, βίντεο, διάσωση, ζώα, κοάλα, πυρκαγιές, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK