08:02 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
Videoclub

Λιοντάρια λιμοκτονούν σε ζωολογικό πάρκο στο Σουδάν - Παγκόσμια έκκληση για τη διάσωσή τους

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι σοκαριστικές εικόνες των υποσιτισμένων και άρρωστων λιονταριών στο ζωολογικό πάρκο στο Σουδάν. Κτηνίατροι ανέφεραν ότι κάποια από αυτά, έχουν χάσει σχεδόν, τα δύο τρίτα του σωματικού τους βάρους, ενώ ένα από αυτά δεν κατάφερε να επιζήσει.

Τα πέντε λιοντάρια ζουν σε άθλιες συνθήκες σε κλουβιά στο πάρκο Αλ-Κουρέσι στο Χαρτούμ και υποφέρουν από ασιτία και έλλειψη φαρμάκων εδώ και εβδομάδες.

Κτηνίατροι που επισκέφθηκαν τα ζώα ανέφεραν ότι η υγεία των λιονταριών έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες ενώ κάποια από αυτά, έχουν χάσει σχεδόν, τα δύο τρίτα του σωματικού τους βάρους.

Οι τραγικές εικόνες των άρρωστων ζώων που δημοσιεύθηκαν αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν Σουδανό πολίτη, τον Οσμάν Σαλίχ, προσέλκυσαν την προσοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Ο Σαλίχ βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου ξεκίνησε μία εκστρατεία για τη διάσωσή τους με το hashtag #sudananimalrescue.

Δυστυχώς όμως αυτή η έκκληση για βοήθεια ήρθε καθυστερημένα για μία λέαινα, η οποία μεταφέρθηκε σε κλινική λόγω της σοβαρής της κατάστασης, όμως δεν κατάφερε να επιζήσει.

Το πάρκο διαχειρίζεται ο δήμος του Χαρτούμ και χρηματοδοτείται μερικώς από ιδιώτες.

Υπεύθυνοι του πάρκου δεν είπαν γιατί τα ζώα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, όμως  σύμφωνα με τον Σαλίχ, οι αρχές ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να τα φροντίσουν λόγω έλλειψης πόρων.

«Δεν υπάρχει πάντα διαθέσιμο φαγητό, οπότε συχνά αγοράζουμε τροφή με δικά μας χρήματα για να ταΐσουμε», ανέφερε ο διευθυντής του πάρκου, Εσαμελντίν Χατζάρ.

Το Σουδάν βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης, μία από τις σοβαρότερες στην ιστορία του, που οφείλεται στην άνοδο των τιμών των τροφίμων και στην έλλειψη ξένου νομίσματος.

Δεν είναι σαφές πόσα λιοντάρια βρίσκονται σε αιχμαλωσία στο Σουδάν, αλλά ο πληθυσμός τους μειώνεται παγκοσμίως.

Τα αφρικανικά λιοντάρια κατατάσσονται ως «ευάλωτο» είδος από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Ο πληθυσμός τους μειώθηκε κατά 43% μεταξύ του 1993 και του 2014, με μόνο 20.000 ζωντανά σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η επική μάχη τριών λιονταριών για την κυριαρχία

Λιοντάρια κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην άγρια φύση μετά από μία ζωή αιχμαλωσίας

 

 

 

Tags:
βίντεο, άγρια ζώα, Σουδάν, Ζωολογικός Κήπος, λιοντάρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK