20:03 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Videoclub

Θαλάσσιες χελώνες επιστρέφουν στον ωκεανό μετά από σοβαρό τραυματισμό

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Μπροστά σε ένα πολύ όμορφο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι της μεξικανικής πόλης Οαχάκα, όταν οι βιολόγοι άφησαν ελεύθερες στον ωκεανό επτά θαλάσσιες χελώνες, μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστησαν.

Επτά θαλάσσιες χελώνες επέστρεψαν και πάλι στο «σπίτι» τους, στον ωκεανό, μετά από την παραμονή τους σε κέντρο προστασίας άγριων ζώων.

Πριν από λίγο καιρό, κάτοικοι της μεξικανικής πόλης Οαχάκα βρήκαν δεκάδες θαλάσσιες χελώνες τραυματισμένες στην παραλία Μασούντε. Τα άγρια ζώα είχαν βγει στη στεριά, εξαιτίας της ερυθράς παλίρροιας που παρατηρήθηκε στην περιοχή.

Οι βιολόγοι μετέφεραν αμέσως τις χελώνες στο καταφύγιο άγριων ζώων, για να περιποιηθούν τα τραύματά τους.

«Οι χελώνες δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν, είχαν αφυδατωθεί. Τους δόθηκε όλη η απαραίτητη φροντίδα και σήμερα μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον», αναφέρει η επικεφαλής του κέντρου προστασίας χελωνών, Μάρθα Χαρφούς.

Τρεις χελώνες βρίσκονται ακόμη υπό παρακολούθηση και θα απελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια του φαινομένου της ερυθράς παλίρροιας, η μεγάλη συγκέντρωση υδρόβιων μικροοργανισμών οδηγεί στην απελευθέρωση τοξινών, οι οποίες πολλές φορές είναι επιβλαβείς για τις χελώνες, αλλά και για την υπόλοιπη άγρια ​​πανίδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νεογέννητη φώκια σώθηκε από θαύμα την τελευταία στιγμή

Σώζοντας τα κοάλα στην Αυστραλία

Tags:
φυσικό φαινόμενο, θάλασσα, προστασία, διάσωση, ωκεανός, Μεξικό, ζώα, άγρια ζώα, βίντεο, χελώνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK