04:29 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Videoclub

Η επιλογή και η σκληρή εκπαίδευση των κοσμοναυτών για την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Στις 7 Μαρτίου του 1960, επιλέχθηκαν 20 άτομα που θα εκπαιδεύονταν ως κοσμοναύτες με στόχο την πρώτη πτήση ανθρώπου στο διάστημα. Η διαδικασία επιλογής και η εκπαίδευση των υποψηφίων ήταν πολύ σκληρή και μέσα από αυτήν διακρίθηκαν ο Γκαγκάριν, o Τίτοφ και o Νελιούμποφ, οι οποίοι θα αποτελούσαν τους πρώτους κοσμοναύτες.

Στις 12 Απριλίου 1961 ο Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, γεγονός που αποτέλεσε το πρώτο βήμα στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος.

Η επιλογή των υποψηφίων που θα εκπαιδεύονταν ως κοσμοναύτες με στόχο την πρώτη πτήση ανθρώπου στο διάστημα, έγινε ανάμεσα σε πιλότους μαχητικών υπό καθεστώς πλήρους μυστικότητας.

Οι απαιτήσεις για την επιλογή υποψηφίων ήταν πολύ αυστηρές: Έπρεπε να είναι απόλυτα υγιείς, να μην είναι μεγαλύτεροι από 35 ετών, να έχουν ύψος μέχρι 1,75 μέτρα και βάρος όχι μεγαλύτερο από 75 κιλά.

Στις 7 Μαρτίου του 1960, επιλέχθηκαν 20 άτομα, τα οποία υποβλήθηκαν σε μία σκληρή διαδικασία εκπαίδευσης.

Οι υποψήφιοι κοσμοναύτες έπρεπε, μεταξύ άλλων, να αντέξουν σε επιταχύνσεις 13 g, ενώ η ψυχολογική εκπαίδευση περιλάμβανε ένα 24ωρο σε ένα σκοτεινό και ηχομονωμένο δωμάτιο.

Για το πρώτο ταξίδι στο διάστημα επιλέχθηκαν ο Γκαγκάριν, με τους Τίτοφ και Νελιούμποφ ως εφεδρικούς.

Έτσι, στις 12 Απριλίου 1961, στις 09:07 ώρα Μόσχας, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, ο Γιούρι Γκαγκάριν ξεκίνησε για το ιστορικό του ταξίδι μέσα στο Βοστόκ 1, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάκτηση του διαστήματος. 

Tags:
Γιούρι Γκαγκάριν, βίντεο, Σοβιετική Ένωση, διάστημα, κοσμοναύτης, κοσμοναύτες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK