07:03 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
Videoclub

Αλιόνκα: «Γλυκιά» ξενάγηση στο εργοστάσιο της θρυλικής παραδοσιακής ρωσικής σοκολάτας

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 110
Βρείτε μας

Το Sputnik επισκέφθηκε το εργοστάσιο «Κράσνι Οκτιάμπρ» για να μάθει πώς παράγεται η θρυλική «Αλιόνκα», η πιο διάσημη σοκολάτα της Ρωσίας.

Η παραγωγή της σοκολάτας «Αλιόνκα» ξεκίνησε το 1965.

Οι ζαχαροπλάστες του πειραματικού εργοστασίου «Κράσνι Οκτιάμπρ» είχαν την ακόλουθη εντολή: να δημιουργήσουν μια νέα σοκολάτα, νόστιμη, πρωτότυπη και χαμηλού κόστους.

Για τη δημιουργία της νέας συνταγής χρειάστηκε ένας χρόνος. Αρχικά, υπήρχε πρόταση να γίνει με ξύσμα πορτοκαλιού.

Ωστόσο, αυτό το συστατικό αύξανε την τιμή και σε ένα ειδικό συμβούλιο, αποφασίστηκε να η παραγωγή της σοκολάτας γάλακτος που βρίσκει κανείς στα καταστήματα σήμερα.

Το όνομα «Αλιόνκα» ανήκει στο εργοστάσιο «Κράσνι Οκτιάμπρ» όπου παράγονται συνολικά 42 προϊόντα με αυτό το εμπορικό σήμα και κάθε χρόνο, η ποικιλία των ειδών της σοκολάτας αυτής αυξάνεται.

Πώς παράγεται η «Αλιόνκα»

Τα κύρια συστατικά της σοκολάτας «Αλιόνκα» είναι βούτυρο κακάο, κακάο σε σκόνη, ζάχαρη και γάλα.

Η ζάχαρη και το γάλα παράγονται στα ρωσικά εργοστάσια που βρίσκονται στις περιφέρειες των Κουρσκ και Σμολένσκ.

Οι κόκκοι κακάου εισάγονται από τη Βενεζουέλα, τη Γκάνα και την Ακτή του Ελεφαντοστού.

Τα συστατικά αναμειγνύονται αυτόματα σε μεγάλες δεξαμενές. Στη συνέχεια το μείγμα της σοκολάτας μεταφέρεται σε προθερμασμένα καλούπια σιλικόνης. Το επόμενο στάδιο είναι η ανάδευση της σοκολάτας για να αποκτήσει το μείγμα την ομοιόμορφή και βελούδινη μορφή χωρίς φυσαλίδες αέρα.

Μετά από αυτό, τα καλούπια μεταφέρονται σε ψυγεία και στη συνέχεια οι σοκολάτες προχωρούν στη συσκευασία.

Η όλη διαδικασία παραγωγής είναι αυτοματοποιημένη και διαρκεί περίπου 45 λεπτά, ενώ ποιοτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε κάθε στάδιο της παραγωγής.

Αλιόνκα, το κορίτσι στο περιτύλιγμα

Γύρω από το σχεδιασμό της συγκεκριμένης εικόνας του περιτυλίγματος υπήρχαν πάντα πολλοί μύθοι. Το όνομα Αλίονκα είναι μια χαϊδευτική μορφή του ονόματος Ελένη.

Στην πραγματικότητα, η εικόνα του κοριτσιού στο περιτύλιγμα είναι μια συλλογική εικόνα ενός κοριτσιού από τη Σοβιετική Ένωση από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Το σχέδιο δημιουργήθηκε από τον ζωγράφο Νικολάι Μάσλοφ, με πρωτότυπο μια φωτογραφία ενός κοριτσιού ηλικίας οκτώ μηνών από το περιοδικό «Sovetskoe Foto» (The Soviet Photo).

Από τότε πέρασε πάνω από μισός αιώνας και πολλά άλλα είδη σοκολάτας εμφανίστηκαν.

Όμως το κορίτσι με το μαντήλι στο περιτύλιγμα της σοκολάτας «Αλιόνκα» εξακολουθεί να κοιτά τους πελάτες από τα ράφια με τα γλυκά οποιαδήποτε σουπερμάρκετ της Ρωσίας.

«Ένα κορίτσι με μαντήλι είναι μια τυπική εικόνα ενός κοριτσιού από τα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Μέσα σε 55 χρόνια, η εικόνα έχει αλλάξει ελάχιστα, οι γωνίες των χειλιών μετατράπηκαν σε ένα μικρό χαμόγελο, το σχήμα του προσώπου άλλαξε ελαφρώς», τονίζει η επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του ομίλου United Confectioners Holding.

Αλιόνκα, το κορίτσι που ταξιδεύει

Το εργοστάσιο «Κράσνι Οκτιάμπρ», όπου παράγεται η σοκολάτα «Αλιόνκα», είναι μέλος του ομίλου United Confectioners Holding.

Ιδρύθηκε το 2002 για να διατηρήσει την κληρονομιά των πιο διάσημων εταιρειών ζαχαροπλαστικής της Ρωσίας.

Σήμερα περιλαμβάνει 19 εργοστάσια, τέσσερα από τα οποία βρίσκονται στη Μόσχα.

Κάθε χρόνο, τα εργοστάσια του ομίλου παράγουν πάνω από 360.000 τόνους προϊόντων ζαχαροπλαστικής.

Tags:
Ζαχαροπλαστική, βίντεο, παραγωγή, εργοστάσιο, Ρωσία, σοκολάτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK