10:15 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
Videoclub

Κορονοϊός: Σκύλος παραδίδει ψώνια σε ευπαθή γυναίκα και σκορπά χαμόγελα

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ στο Κολοράντο έχει αναλάβει να μεταφέρει τρόφιμα σε μια γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και το ταχυδρομείο στην ιδιοκτήτριά του, μοιράζοντας χαμόγελα στη γειτονιά.

Στην πανδημία του νέου κορονοϊού επιστρατεύονται και τετράποδοι εθελοντές, να βοηθήσουν την κοινότητά τους με όποιον τρόπο μπορούν. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ένα 11χρονο Γκόλντεν Ριτρίβερ από το Κολοράντο, ο Σάνι, που έχει αναλάβει να μεταφέρει τα ψώνια σε μια γυναίκα που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, τη Ρενέ Χέλμαν, με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Η ιδέα ήταν της ιδιοκτήτριας του Σάνι και γειτόνισσας της Χέλμαν, της Κάρεν Έβελθ. Η διαδικασία είναι η εξής: Ο Σάνι παίρνει τη λίστα με τα ψώνια από τη Χέλμαν και τη μεταφέρει στην Έβελθ, η οποία πηγαίνει στο σουπερμάρκετ. Κατόπιν, το πανέξυπνο σκυλάκι αναλαμβάνει να μεταφέρει, στο στόμα του, τη σακούλα με τα αγαθά στη Χέλμαν.

Σε ρεπορτάζ στο τηλεοπτικό δίκτυο KKTV, η Χέλμαν σχολίασε επίσης ότι οι επισκέψεις του Σάνι δεν τη βοηθούν μόνο σε πρακτικό, αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς, τώρα που είναι κλεισμένη μόνη στο σπίτι, της κάνει καλό η συντροφιά του: «Μικρά πράγματα όπως οι επισκέψεις του Σάνι σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Είναι μια μορφή επικοινωνίας» είπε η ίδια.

Όμως ο Σάνι έχει αναλάβει και άλλα καθήκοντα, για λογαριασμό της ιδιοκτήτριάς του: να της πηγαίνει τα γράμματα και να βγάζει έξω τα σκουπίδια. Η ιστορία του επιβεβαιώνει ότι μικρές πράξεις καλοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ειδικά αυτές τις μέρες της παγκόσμιας κρίσης του COVID-19.

Σχετικά:

Ηρωικός σκύλος έπαθε μόλυνση στα πόδια σώζοντας ασθενείς με κορονοϊό από συντρίμμια
Καραντίνα και τετράποδα: Ο σκύλος μας είναι ο νέος «διπλανός» στα χρόνια της τηλε-εργασίας
Κορονοϊός: Έστειλε το σκυλάκι του να του αγοράσει γαριδάκια για να μην κολλήσει COVID-19
Tags:
αλληλεγγύη, ευπαθείς ομάδες, ψώνια, τρόφιμα, κορονοϊός, καραντίνα, σκύλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK