08:44 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
Videoclub

H ιστορική συνάντηση των Σοβιετικών και αμερικανικών στρατευμάτων στον ποταμό Έλβα

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Πριν από 75 χρόνια, στις 25 Απριλίου 1945, πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση των Σοβιετικών και Αμερικανών στρατιωτών, στην όχθη του ποταμού Έλβα.

Η συνάντηση των αμερικανικών και σοβιετικών στρατευμάτων στη γέφυρα του ποταμού Έλβα, αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες στιγμές του τέλους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και σηματοδότησε την κατάρρευση του Ναζισμού, αλλά ταυτόχρονα και την δημιουργία δύο γερμανικών κρατών.

Σε μια ερειπωμένη γέφυρα, οι Σύμμαχοι αγκαλιάστηκαν με χαμόγελα. Από την ανατολική πλευρά, πλησίασε τον Έλβα το 1ο Ουκρανικό Μέτωπο, με διοικητή τον Ιβάν Κόνεφ, ενώ από τη δυτική, ο 1ος στρατός των ΗΠΑ με διοικητή τον Κόρτνει Χότζες

Μετά τη συνάντηση των συμμαχικών δυνάμεων, η Γερμανία του Χίτλερ κόπηκε στα δυο. Μία εβδομάδα αργότερα ο Κόκκινος Στρατός, υπό τον στρατηγό Γκεόργκι Ζούκοφ, κατέλαβε το Βερολίνο και ο πόλεμος στην Ευρώπη τελείωσε.

Οι εικόνες από τις χειραψίες μεταξύ των στρατιωτών σε αυτή την ιστορική συνάντηση, έκαναν τον γύρο του κόσμου και αποτέλεσαν σύμβολο του επικείμενου τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. 

Tags:
βίντεο, ναζισμός, στρατεύματα, Σοβιετική Ένωση, αμερικανικός στρατός, Γερμανία, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK