08:29 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
Videoclub

Η ματριόσκα αλλάζει όψη - Φόρεσε και αυτή μάσκα

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το δημοφιλές παραδοσιακό παιχνίδι από τη Ρωσία, η αγαπημένη ματριόσκα, αλλάζει και αυτή όψη εν καιρώ κορονοϊού και το γλυκό της χαμόγελο, πλέον το κρύβει μια χειρουργική μάσκα.

Από την ημέρα που εμφανίστηκε ο κορονοϊός, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη και τη λαϊκή τέχνη

Το αγαπημένο παιχνίδι που έχει τις ρίζες του στη Ρωσία, η κούκλα που μέσα της κρύβει ένα σωρό άλλες μικρότερες κούκλες, με πιο απλά λόγια η γνωστή σε όλους ματριόσκα, άλλαξε όψη και αυτή εν μέσω πανδημίας.

Τα ροδαλά μάγουλα της ματριόσκα δεν φαίνονται πια, διότι μια χειρουργική μάσκα κρύβει το γλυκό της χαμόγελο. Το μαντήλι στο κεφάλι της αντί για όμορφα σχέδια, είναι διακοσμημένο με το σχήμα του κορονοϊού.

«Αντί με τα συνηθισμένα ρόδινα μάγουλα και το όμορφο χαμόγελο, ήμουν αναγκασμένη να την ζωγραφίσω με μια θλιβερή γαλάζια μάσκα, επειδή σήμερα διανύουμε δύσκολους καιρούς», λέει η Ταμάρα Κόριεβα, η οποία εδώ και δεκαετίες ζωγραφίζει ματριόσκες.

Η πρώτη ρωσική ματριόσκα, γνωστή και ως φωλιασμένη κούκλα, δημιουργήθηκε το 1890 από τον Βασίλι Ζβιοζντότσκιν.

Tags:
καλλιτέχνης, τέχνη, COVID-19, κορονοϊός, χειρουργική μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα, Ρωσία, παιχνίδι, ματριόσκα, βίντεο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK