20:57 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Δελφίνια απολαμβάνουν τα ήρεμα νερά του Βοσπόρου λόγω της καραντίνας

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2018)
0 0 0
Βρείτε μας

Δελφίνια έκαναν την «επίσκεψή» τους στο στενό του Βοσπόρου, κοντά στις ακτές στην Κωνσταντινούπολη, απολαμβάνοντας τα ήρεμα νερά λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό.

Εκμεταλλευόμενα την απουσία των ψαράδων και των πλοίων, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην τουρκική μεγαλούπουλη για την πανδημία, τα δελφίνια κολύμπησαν ανέμελα στα καταγάλανα νερά πλησιάζοντας τις ακτές.

Ο Βόσπορος, μια στενή υδάτινη οδός που συνδέει τη Μεσόγειο με τη Μαύρη Θάλασσα περνώντας από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης, έχει πλάτος μικρότερο των 3 χιλιομέτρων και είναι συνήθως πολυσύχναστος.

Αυτή την περίοδο, λόγω της καραντίνας, υπάρχει μία ασυνήθιστη ηρεμία, καθώς τα πλοία είναι λιγότερα ενώ απαγορεύτηκε και το ψάρεμα, πράγμα που προσελκύει τα δελφίνια πιο κοντά στις όχθες.

Έτσι τα όμορφα θηλαστικά απόλαυσαν το παιχνίδι δίπλα στις συνήθως κατάμεστες από κόσμο ακτές.

Σύμφωνα με το τουρκικό Ίδρυμα Θαλάσσιων Ερευνών, στην περιοχή του Βοσπόρου κατοικούν τρία διαφορετικά είδη δελφινιών, συμπεριλαμβανομένων και των ρινοδέλφινων.

Η τουρκική πόλη των 16 εκατομμυρίων βρίσκεται σε lockdown από την Πέμπτη στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

 

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (2018)
Tags:
καραντίνα, κορονοϊός, Βόσπορος, βίντεο, δελφίνι, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK