00:13 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Κτηνίατροι έσωσαν οικογένεια από κουκουβάγιες που παραλίγο να πεθάνει από την πείνα

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μία κουκουβάγια με τα τρία μωρά της βρέθηκαν σε ένα πάρκο στην περιφέρεια του Κεμέροβο και σώθηκαν από βέβαιο θάνατο. Η μητέρα κουκουβάγια ήταν άρρωστη και τα μικρά είχαν να τραφούν πάνω από 24 ώρες.

Εργαζόμενοι σε ένα πάρκο στην πόλη Προπόπιεφσκ, βρήκαν μία μαμά κουκουβάγια και τα τρία μωρά της και παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ειδοποίησαν τους κτηνίατρους από το κέντρο διατήρησης βιοποικιλότητας του κρατικού Πανεπιστημίου Κεμέροβο, οι οποίοι πήγαν και παρέλαβαν την οικογένεια για να τους δώσουν την κατάλληλη φροντίδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και ερευνητή Νικολάι Σκάλον και την κτηνίατρο Γιούλια Μπαλάσοβα, η μητέρα κουκουβάγια διαγνώστηκε με λοίμωξη των πνευμόνων και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να ταΐσει τα τρία μικρά της.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, τα μωρά είχαν μικρές ελπίδες επιβίωσης εάν δεν είχαν βρεθεί, καθώς η μητέρα τους ήταν άρρωστη και αυτά δεν είχαν τραφεί για πάνω από 24 ώρες.

Όπως ανέφερε η Μπαλάσοβα, οι κουκουβάγιες δυστυχώς θα πρέπει να χωριστούν από τη μητέρα τους.

Τα μικρά θα σταλούν στο Νοβοσιμπίρσκ όπου υπάρχει ένα οικολογικό ερευνητικό έργο που μελετά τις φωλιές άγριων πτηνών.

«Εκεί, έχει ήδη βρεθεί μια θετή μητέρα για τα μωρά, έχει μόνο ένα μωρό αυτή τη σεζόν. Τα μικρά θα δοθούν σε αυτό το πουλί και για έναν μήνα θα τους δοθεί επιπλέον φαγητό» πρόσθεσε η κτηνίατρος.

Όσον για τη μητέρα κουκουβάγια, συνεχίζει την ανάρρωσή της στο κέντρο βιοποικιλότητας στο Κεμέροβο και θα απελευθερωθεί στη φύση μετά την ανάρρωσή της.

Tags:
κτηνίατροι, άγρια ζωή, άγρια ζώα, βίντεο, διάσωση, Κουκουβάγια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK