05:49 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Περιπολία πολικής αρκούδας: Εθελοντές εξασφαλίζουν την ασφάλεια ανάμεσα στα ζώα και τους ανθρώπους

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, έχει οδηγήσει εκατοντάδες πολικές αρκούδες και θαλάσσιους ίππους να μετακινούνται όλο και πιο κοντά στον άνθρωπο. Στην περιοχή Τσουκότκα της Ρωσίας υπάρχει μια ομάδα εθελοντών, που πραγματοποιεί περιπολίες, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια ανάμεσα στα ζώα και τους ανθρώπους.

Ο πάγοι στην Αρκτική λιώνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολικές αρκούδες και θαλάσσιοι ίπποι να μετακινούνται ολοένα και πιο κοντά στον άνθρωπο. 

Στην Τσουκότκα της Ρωσίας, κάθε χρόνο πολικές αρκούδες κατεβαίνουν στα χωριά της περιοχής με την ελπίδα να βρουν τροφή. Το γεγονός όμως αυτό, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τόσο τους κατοίκους των χωριών όσο και τα ίδια τα ζώα.

Έτσι, μια ομάδα εθελοντών από την περιοχή έχει δημιουργήσει τις λεγόμενες «Περιπολίες πολικών αρκούδων», εξασφαλίζοντας την προστασία ανάμεσα στις αρκούδες και τους ανθρώπους.

Η Τατιάνα Μινένκο, επικεφαλής της οργάνωσης, αναφέρει πως έχουν παρατηρηθεί πολλά ατυχήματα στην περιοχή με θύματα τόσο ανθρώπους όσο και ζώα.

Η επικεφαλής αναφέρει πως το πιο σημαντικό είναι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα οι άνθρωποι, διότι τα ζώα βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο. «Όσο δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο περιβάλλον τόσο περισσότερα προβλήματα θα αντιμετωπίζουμε» προσθέτει η Τατιάνα.

Tags:
άγρια ζώα, ζώα, κλιματική αλλαγή, περιπολία, Αρκτικός Κύκλος, Αρκτική, πάγοι, Αρκούδα, πολική αρκούδα, βίντεο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK