17:27 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
Videoclub

Χιλιάδες μωρά φλαμίνγκο γεννήθηκαν στον «Παράδεισο των Πουλιών» στη Σμύρνη

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δεκάδες χιλιάδες νεοσσοί γεννήθηκαν φέτος στο φυσικό καταφύγιο «Παράδεισος των Πουλιών» στη Σμύρνη, έναν από τους μεγαλύτερους βιότοπους στη Μεσόγειο για την επώαση των φλαμίνγκο.

Ένα μοναδικό θέαμα προόσφεραν χιλιάδες ροζ φλαμίνγκο με τα μωρά τους, που βρίσκονται στο φυσικό καταφύγιο «Παράδεισος των Πουλιών» στη Σμύρνη.

Χιλιάδες νεοσσοί φλαμίνγκο εκκολάφθηκαν στο μεγαλύτερο τεχνητό νησί φλαμίνγκο στον κόσμο, που δημιουργήθηκε στη Σμύρνη.

Ο «Παράδεισος των Πουλιών», είναι ένα εθνικό πάρκο που βρίσκεται στο Δέλτα του Γκεντίζ και αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό καταφύγιο και έναν από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους στη Μεσόγειο. Φιλοξενεί σπάνια είδη πουλιών και αποτελεί σημαντική στάση στο «ταξίδι» των αποδημητικών πτηνών.

Το 2012, ο αρχικός στόχος του πάρκου ήταν να επιτρέψει έως και 12.000 φλαμίνγκο να επωαστούν εκεί.

«Σήμερα, στον Παράδεισο των Πουλιών της Σμύρνης, 18.000 ζευγάρια φλαμίνγκο αναπαράχθηκαν, αυτό σημαίνει 36.000 ενήλικα φλαμίνγκο. Αναμένουμε περίπου 12.000 νεοσσούς από αυτά. Συνολικά αυτό σημαίνει 48.000 πουλιά» ανέφερε ο Ορτάκ Όνιμους, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σμύρνης.

«Αυτοί οι αριθμοί αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των φλαμίνγκο στη λεκάνη της Μεσογείου από την Ισπανία έως το Ισραήλ και τις αφρικανικές ακτές έως τη νότια Ευρώπη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού είχε θετικά αποτελέσματα για το καταφύγιο, καθώς η μετακίνηση των φλαμίνγκο ήταν περισσότερο ελεύθερη, εν μέσω της μειωμένης ανθρώπινης κίνησης λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν.

Tags:
πτηνά, Σμύρνη, Τουρκία, υδροβιότοπος, βίντεο, φλαμίνγκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK