03:56 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Όταν η ακοή δεν είναι απαραίτητη: Το συνεργείο αυτοκινήτων που απασχολεί άτομα με ακουστική αναπηρία

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο Τσελιάμπινσκ, άνοιξε ένα συνεργείο αυτοκινήτων, στο οποίο οι υπάλληλοί του είναι επαγγελματίες με προβλήματα ακοής. Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από όλη την πόλη εμπιστεύονται πλήρως τους έμπειρους μηχανικούς, που μπορούν να επισκευάσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται να «ακούσουν» τη μηχανή του αυτοκινήτου.

Η Λιούμποφ Μιχαΐλοβα από το Τσελιάμπινσκ στη Ρωσία μαζί με τον σύζυγό της άνοιξαν ένα συνεργείο αυτοκινήτων, στο οποίο απασχολούν αποκλειστικά μηχανικούς με προβλήματα ακοής.

Οι δυο τους επισκεύαζαν αυτοκίνητα στο γκαράζ του σπιτιού τους και κάποια στιγμή αποφάσισαν να επεκταθούν και να μεγαλώσουν τον χώρο.

Η Λιούμποφ έχασε την ακοή της στην ηλικία των δέκα ετών λόγω επιπλοκών, έπειτα από μία οξεία αναπνευστική λοίμωξη. Όταν αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, θέλησε να πραγματοποιήσει την ιδέα της και να απασχολήσει άτομα με ακουστική αναπηρία.

Σήμερα, το συνεργείο απασχολεί τέσσερις επαγγελματίες στον χώρο του αυτοκινήτου, τρεις από τους οποίους είναι κωφάλαλοι και ένας με προβλήματα ακοής.

Η Λιούμποφ επικοινωνεί με τον κόσμο μέσω μίας ειδικής συσκευής ή διαβάζοντας τα χείλη.

Στο συνεργείο εφαρμόστηκε ένα ειδικό σύστημα επικοινωνίας με τους πελάτες: μέσω γραπτών μηνυμάτων στο κινητό.

Διαφορετικά, σε περιπτώσεις που χρειάζεται, υπάρχει ένας μεταφραστής που βοηθά στην επικοινωνία.

Όπως αναφέρει η Λιούμποφ, έχουν υπάρξει προβλήματα στην επικοινωνία, ωστόσο ήταν μόνο ένα ή δύο περιστατικά κατά τη διάρκεια όλης της λειτουργίας του συνεργείου.

Οι πελάτες μιλούν με τα καλύτερα λόγια επισημαίνοντας την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται από τους μηχανικούς, καθώς και την αφοσίωση και την προσοχή τους στο εκάστοτε πρόβλημα.

Tags:
Ρωσία, άτομα με αναπηρία, αναπηρία, ακοή, αυτοκίνητο, συνεργείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK