20:44 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Videoclub

Μαθήτρια στην Αργεντινή σκαρφαλώνει σε ανεμόμυλο για να στείλει τις εργασίες της μέσω διαδικτύου

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τη μειωμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο στις αγροτικές περιοχές, πολλά παιδιά στην Αργεντινή αναγκάστηκαν να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τα μαθήματά τους.

Η Χοακίνα, ένα 11χρονο κορίτσι που ζει 30 χιλιόμετρα από την πόλη Τσασκομούς, ανατολικά της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, βρήκε μία λύση για να μπορέσει να παραμείνει σε επαφή με τους συμμαθητές και τους δασκάλους της κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Πρώτα, βγάζω φωτογραφία την εργασία μου, παίρνω το τηλέφωνό μου, ένα άλογο, φεύγω, σκαρφαλώνω στον ανεμόμυλο και στέλνω τα μαθήματά μου» αναφέρει το μικρό κορίτσι που ανακάλυψε ότι το σήμα ήταν καλύτερο από την κορυφή του ανεμόμυλου κοντά στο σπίτι της.

Όπως εξηγεί η Χοακίνα, όλοι οι συμμαθητές της έπρεπε να βρουν τον δικό τους τρόπο για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του lockdown.

«Δεν είμαι η μόνη που δεν έχω πρόσβαση στο ίντερνετ, όλα τα κορίτσια εδώ δεν έχουν. Εγώ, για παράδειγμα, σκαρφαλώνω στον ανεμόμυλο, μία συμμαθήτριά μου ανεβαίνει στα έπιπλα, άλλοι περπατούν πολύ μακριά για να μπορέσουν να βρουν σήμα» αναφέρει η 11χρονη.

«Θα ήταν πολύ καλό εάν όλοι μπορούσαμε να έχουμε ίντερνετ, τουλάχιστον για το σχολείο» προσθέτει.

Tags:
διαδίκτυο, ίντερνετ, βίντεο, μαθητές, καραντίνα, κορονοϊός, σχολείο, Αργεντινή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK