14:46 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Videoclub

Ανακύκλωση μαλλιών: Ο κουρέας που μετατρέπει τα κομμένα μαλλιά σε απολυμαντικά φίλτρα

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας κομμωτής από τη Γαλλία είχε την ιδέα αντί να πετάει στα σκουπίδια τα μαλλιά που κόβει στους πελάτες του, να τα αξιοποιήσει με κάποιον άλλον τρόπο, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι, ίδρυσε έναν σύλλογο για να κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά.

Ο Τιερί Γκρας από τη Μασσαλία εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται ως κομμωτής και όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε το εξής ερώτημα που βασάνιζε το μυαλό του: Γιατί πρέπει να πετάμε τις χαμένες τρίχες των πελατών στα σκουπίδια; 

Ορμώμενος από αυτόν τον προβληματισμό, σκέφτηκε να ιδρύσει έναν σύλλογο μέσω του οποίου θα μπορέσει να αξιοποιήσει όλα αυτά τα χαμένα μαλλιά και να τα μετατρέψει σε κάτι άλλο.

«Η ιδέα είναι να μην πετάμε τα μαλλιά, τα οποία αποτελούν το 50% των απορριμμάτων ενός κομμωτή. Χρησιμοποιούμε τα μαλλιά ως απολυμαντικά στις θάλασσες, στα ποτάμια, στις βιομηχανικές περιοχές, στην απορροή δρόμων. Η ιδιαιτερότητα των μαλλιών είναι πως μπορούν να πλυθούν, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε βιολογικά φίλτρα που πλένονται» λέει ο ιδρυτής του συλλόγου.

Τα κομμένα μαλλιά συσκευάζονται σε σακούλες σε σχήμα λουκάνικου, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν το λάδι και διάφορους άλλους ρύπους, είτε τις τοποθετούν στο αμπάρι των πλοίων είτε κατευθείαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ιδέα του Γκρας πάει πολύ καλά. Ο ίδιος έχει αποθηκεύσει τουλάχιστον πέντε τόνους μαλλιών, ενώ λαμβάνει συνεχώς νέες αιτήσεις από κουρεία και κομμωτήρια κάθε εβδομάδα.

Tags:
πελάτης, θάλασσα, σκουπίδια, ανακύκλωση, κομμωτής, κομμωτήριο, μαλλιά, Γαλλία, viral βίντεο, βίντεο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK