13:24 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Videoclub

Ζευγάρι στη Ρωσία χτίζει πιστό αντίγραφο της Μεγάλης πυραμίδας της Γκίζας στην αυλή του σπιτιού του

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια μικρή «γεύση» από την Αίγυπτο σε ένα ρωσικό χωριό. Ένα ζευγάρι κατασκεύασε στον κήπο του σπιτιού του ένα πιστό αντίγραφο της Μεγάλης πυραμίδας της Γκίζας. Η δομή δεν είναι μεγάλη, όμως έχει δημιουργηθεί με ακρίβεια και λεπτομέρεια, εξασφαλίζοντας τις ίδιες αναλογίες με την πρωτότυπη.

Αυτό είναι ένα πιστό αντίγραφο της Μεγάλης πυραμίδας της Γκίζας, γνωστής ως η πυραμίδα του Χέοπα, το οποίο έχτισε μία οικογένεια στην αυλή του εξοχικού της σπιτιού, στο χωριό Ινστίνκα, στην περιφέρεια του Λένινγκραντ.

Είναι 19 φορές μικρότερη από το πρωτότυπο και είναι κατασκευασμένη από τσιμεντόλιθους αντί για βασάλτη που χρησιμοποιήθηκε στη Γκίζα.

Ωστόσο το μέγεθός της είναι εντυπωσιακό, καθώς υψώνεται εννέα μέτρα πάνω από το έδαφος και κατεβαίνει στο ίδιο βάθος κάτω από τη γη.

Κάθε πλευρά έχει μήκος 13 μέτρα και ολόκληρη η δομή ζυγίζει περίπου 400 τόνους.

Για το ζευγάρι που την κατασκεύασε, η προσοχή στις λεπτομέρειες ήταν κριτικής σημασίας.

«Προσπαθούσα πραγματικά να επιτύχω τα ακριβή μεγέθη, ακρίβεια μέχρι ενός εκατοστού, στο σωστό επίπεδο, όχι με σφάλμα ενός ή δύο εκατοστών, αλλά το ακριβές μέγεθος, τέλειο και τίποτα λιγότερο» επισημαίνει ο ιδιοκτήτης της πυραμίδας, Αντρέι Βακρουσέφ.

«Φυσικά, τα μπλοκ που χρησιμοποιήσαμε είναι διαφορετικά, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι μια μονολιθική δομή, κάναμε προσεκτικούς υπολογισμούς όσον αφορά την τοιχοποιία, φτιάχνοντάς το με ειδικό τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρωτότυπο» συμπληρώνει.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι η αρχαιότερη και η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Νεκρόπολης της Γκίζας και κατασκευάστηκε γύρω στο 2550 π.Χ.

Όπως αρκετοί άνθρωποι, η Βικτόρια Βακρούσεβα είναι γοητευμένη με την αρχαία ιστορία της Αιγύπτου, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια.

«Η Αίγυπτος πάντα με ενδιέφερε ως καλλιτέχνη. Οι υπέροχες τοιχογραφίες, τα χρώματα που έχουν διατηρηθεί και είναι ηλικίας τεσσάρων με πέντε χιλιάδων ετών. Όταν βρέθηκα στην Αίγυπτο για πρώτη φορά, εντυπωσιάστηκα από τον πολιτισμό» αναφέρει η Βικτόρια.

Το ζευγάρι πέρασε δύο χρόνια μελετώντας τον σχεδιασμό πριν αναζητήσει υλικά και έκανε πολλά ταξίδια στην Αίγυπτο πριν αρχίσει την κατασκευή, τον Ιούνιο του 2019.

Έφτιαξαν ακόμη και μία σαρκοφάγο, στο ίδιο μέγεθος με την πρωτότυπη.

Όμως αντί να το σκαλίσουν από ένα ενιαίο κομμάτι πέτρας, το έφτιαξαν από ξύλο και το γέμισαν με χαλαζιακή άμμο.

Η χαλαζιακή άμμος είναι ένα σημαντικό μέρος του έργου. Στα αρχαία χρόνια, θεωρούταν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και τώρα χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένες θεραπείες χαλάρωσης και υγείας.

Η Βικτόρια αναφέρει επίσης ότι οι σκοτεινοί διάδρομοι των υπόγειων δωματίων είναι ιδανικοί για διαλογισμό.

Κόσμος έρχεται και επισκέπτεται το κτίσμα, τόσο για πνευματικές πρακτικές και διαλογισμό όσο και από περιέργεια.

Κάποιοι κάνουν γιόγκα, άλλοι είναι βουδιστές ενώ άλλοι είναι λάτρεις του αιγυπτιακού πολιτισμού.

Η πρόσβαση στην πυραμίδα κοστίζει 50 δολάρια την ώρα.

Οι εργασίες στο εσωτερικό της πυραμίδας είναι ακόμη σε εξέλιξη. Μετά την ολοκλήρωσή τους, η οικογένεια σκοπεύει να χτίσει έναν ναό που θα ενώνεται με την πυραμίδα μέσω ενός περάσματος.

 

Tags:
βίντεο, Πυραμίδες της Γκίζας, πυραμίδα, Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, κατασκευή, ζευγάρι, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK