02:08 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Videoclub

Προμαχώνας: Ουρές και αυξημένη κίνηση στα σύνορα με εντατικούς ελέγχους

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2380)
0 21
Βρείτε μας

Αυξημένη κίνηση παρατηρούνταν το πρωί της Τρίτης στον Προμαχώνα, καθώς αυστηρότεροι είναι οι έλεγχοι σε όσους περνούν τα σύνορα.

Αυξημένη κίνηση και ουρές καταγράφονται από το πρωί της Τρίτης στον Προμαχώνα, καθώς αυστηρότεροι είναι οι έλεγχοι για όσους δεν διαθέτουν τα προβλεπόμενα έγγραφα για τον κορονοιό.

Μέχρι το μεσημέρι της ημέρας, το μεγαλύτερο μέρος των ξένων ταξιδιωτών προέρχονταν από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ήταν κυρίως ζευγάρια ή οικογένειες που έρχονταν στην Ελλάδα για να κάνουν διακοπές με προορισμό περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Θάσος και η Κατερίνη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι από απόψε τα μεσάνυχτα σε εφαρμογή τίθεται η υποχρέωση για όσους εισέρχονται στη χώρα να έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό που θα έχει βγει αρνητικό.

Τα νέα μέτρα για τη διέλευση από τον Προμαχώνα

Αναλυτικά, η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από τον Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

  • Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης, ή διέλευσης, ή δημόσια, ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.
  • Φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο.

Από τα μέτρα αυτά εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες στους οποίους όμως γίνονταν δειγματοληπτικά τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2380)
Tags:
κρούσμα, κρούσματα, σύνορα, κορονοϊός, κίνηση, Προμαχώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK