11:50 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Videoclub

Μοναδικό θέαμα: Ο κομήτης Neowise περνά κοντά από τη Γη

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τον κομήτη Neowise που περνά κοντά από τη Γη και πλέον είναι ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι. Το θέαμα είναι πραγματικά μοναδικό καθώς ο Neowise δεν αναμένεται να πλησιάσει τη Γη για τα επόμενα 7.000 περίπου χρόνια.

Τα πλάνα από το βίντεο δείχνουν τον φωτεινό κομήτη στον ουρανό πάνω από το Βερολίνο στη Γερμανία και τη Μινεσότα στις ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο Neowise ή C/2020 F3, όπως είναι γνωστός επίσημα, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA στις 27 Μαρτίου.

Πέρασε από τη Γη σε απόσταση περίπου 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και το θέαμα είναι πραγματικά μοναδικό καθώς δεν αναμένεται να πλησιάσει ξανά από τον πλανήτη μας για τα επόμενα περίπου 7.000 χρόνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κομήτης προέρχεται από τα πιο μακρινά και παγωμένα μέρη του Ηλιακού συστήματος, ενώ το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη αναμένεται στις 23 Ιουλίου, με τους αστρονόμους να αναφέρουν ότι θα είναι ακόμη πιο φωτεινός.

Από τις 12 Ιουλίου ο κομήτης Neowise είναι ορατός και το βράδυ, κάτι που αναμένεται να διαρκέσει και έως τα μέσα Αυγούστου.

Μια ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα, είναι ορατός στον βορειοδυτικό ορίζοντα, ενώ στην Ελλάδα είναι ορατός με γυμνό μάτι στα βορειοανατολικά, γύρω στις 03:30 με 4:00 το ξημέρωμα.

Σύμφωνα με τη NASA, ο Neowise είναι ένας από τους πιο φωτεινούς κομήτες που έγιναν ορατοί ποτέ, από τον Χέιλ-Μποπ ο οποίος το 1997 ήταν ορατός με γυμνό μάτι και υπήρξε ένας από τους πλέον παρατηρηθέντες κομήτες του εικοστού αιώνα.

Tags:
ηλιακό σύστημα, βίντεο, πλανήτης, Γη, κομήτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK