11:18 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Videoclub

Μποσζίρα: H μυστηριακή «Αριζόνα» του Καζακστάν στον βυθό ενός αρχαίου ωκεανού

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Αυτή είναι η «Αριζόνα» του Καζακστάν, μία κοιλάδα θεαματικής φυσικής ομορφιάς, η οποία βρισκόταν κάποτε βυθισμένη στον ωκεανό της Τηθύος.

Η κοιλάδα Μποσζίρα είναι μία κορυφογραμμή πετρωμάτων ασβεστόλιθου, που βρίσκεται στο οροπέδιο Ουστιούρτ, στην περιφέρεια Μανγκιστάου στο Καζακστάν.

Κάποτε, οι κορυφές των βράχων βρίσκονταν βυθισμένες στον αρχαίο ωκεανό της Τηθύος, σήμερα όμως ο άνεμος σφυρίζει ανάμεσα στα μυστηριακά λευκά πετρώματα που μπορούν να φτάσουν τα 200 μέτρα ύψος.

Κάποιοι τουρίστες διαβεβαιώνουν ότι απολιθωμένα φύκια, όστρακα, κοχύλια, ακόμη και δόντια από προϊστορικούς καρχαρίες μπορούν να βρεθούν ανάμεσα στα στρώματα πετρωμάτων τα οποία σχηματίστηκαν στην περιοχή της κοιλάδας.

Αυτός ο τόπος έχει περίπου πέντε εκατομμύρια χρόνια ιστορίας. Αποκαλείται η «Αριζόνα» του Καζακστάν, εντυπωσιάζοντας με τους σχηματισμούς των βράχων, ενώ υπάρχει και ένα βουνό στην περιοχή ύψους 287 μέτρων.

Η κοιλάδα Μποσζίρα αποτελεί μέρος του εθνικού φυσικού πάρκου Ουστιούρτ, το οποίο ιδρύθηκε το 1984 με στόχο τη διατήρηση του μοναδικού φυσικού τοπίου της ερήμου και των σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενεί.

Tags:
πετρώματα, αξιοθέατο, Αριζόνα, έρημος, βίντεο, Καζακστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK