18:29 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Αυτές είναι οι πιο κοντινές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί ποτέ από τον Ήλιο

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το διαστημικό σκάφος Solar Orbiter, οι οποίες αποτελούν τις πιο κοντινές εικόνες του Ήλιου στη διαστημική ιστορία.

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσαν στη δημοσιότητα τις πιο κοντινές φωτογραφίες του Ήλιου που κατάφερε ποτέ να τραβήξει ο άνθρωπος, σε μία αποστολή που έγινε σε συνεργασία μεταξύ των δύο υπηρεσιών.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Solar Orbiter.

Το Solar Orbiter, το οποίο εκτοξεύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποίησε ήδη την πρώτη κοντινή προσέγγισή του στον Ήλιο στα μέσα Ιουνίου.

Στις εικόνες διακρίνονται κοντά στην επιφάνεια του Ήλιου, μικρές ηλιακές εκλάμψεις που μοιάζουν με φωτιές.

Οι φωτογραφίες λήφθηκαν σε απόσταση μόλις 77 εκατ. χιλιομέτρων από τον Ήλιο.

Αυτό το κοντινό πέρασμα, που ονομάζεται περιήλιο, βρισκόταν μέσα στις τροχιές των δύο πιο κοντινών πλανητών στον Ήλιο, την Αφροδίτη και τον Ερμή.

Κανένα άλλο διαστημόπλοιο δεν έχει κατορθώσει μέχρι τώρα να τραβήξει φωτογραφίες από την επιφάνεια του ήλιου από κοντινότερη απόσταση.

Εκτός από τις εικόνες, δημοσιεύτηκαν επίσης δεδομένα από τα τέσσερα όργανα που βοηθούν στη μέτρηση του διαστημικού περιβάλλοντος γύρω από τον τροχιά του Ήλιου.

Το Solar Orbiter μεταφέρει έξι όργανα τηλεπισκόπησης που φωτογραφίζουν τον Ήλιο και το εγγύς περιβάλλον και τέσσερα in situ όργανα που παρακολουθούν το περιβάλλον γύρω από το διαστημόπλοιο.

Η κατανόηση του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και του ηλιακού ανέμου είναι βασικά επειδή συμβάλλουν στον καιρό του διαστήματος, ο οποίος επηρεάζει τη Γη παρεμβαίνοντας σε δικτυωμένα συστήματα όπως GPS, επικοινωνίες και ακόμη και αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Tags:
διάστημα, φωτογραφίες, βίντεο, ESA, NASA, ηλιακό σύστημα, Ήλιος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK