22:14 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
Videoclub

Εντυπωσιακή άγρια φύση: Θαλάσσιοι ελέφαντες «μαθαίνουν» να πολεμούν για την κυριαρχία

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αυτοί οι θαλάσσιοι ελέφαντες μαθαίνουν να παλεύουν και να αμύνονται σε μία απομονωμένη ακτή της Αργεντινής. Τώρα είναι η ώρα να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν έναν εχθρό, κάτι από το οποίο στο μέλλον εξαρτάται η επιβίωση και η αναπαραγωγή τους.

Ένας φωτογράφος κατάφερε να καταγράψει μία σπάνια στιγμή «μάχης» μεταξύ θαλάσσιων ελεφάντων σε μία απομονωμένη ακτή στην Αργεντινή.

Τα σπάνια αυτά πλάνα τραβήχτηκαν στην περιοχή Πόντα Ντελγάδα, ένα μικρό τμήμα μίας άγριας χερσονήσου στην ανατολική ακτή της χώρας.

Δύο ζευγάρια θαλάσσιων ελεφάντων καταγράφονται να παλεύουν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο Έβαν Γουίλσον, αυτοί οι θαλάσσιοι ελέφαντες εκπαιδεύονται για να μπορούν να υπερασπιστούν τα θηλυκά όταν μεγαλώσουν.

Λόγω του μεγέθους τους, ο Γουίλσον συμπεραίνει ότι είναι νεαρά αρσενικά.

Σε αυτή την ηλικία φθάνουν τα τρία με τέσσερα μέτρα σε μήκος, ενώ όταν μεγαλώσουν και γίνουν πλήρεις ενήλικες, μπορούν να φθάσουν τα έξι μέτρα.

«Τα αρσενικά που παλεύουν σε μάχες για την κυριαρχία είναι πολύ πιο άγρια και βίαια. Δεν δίνουν στους αντιπάλους τους την ευκαιρία να ξεκουραστούν, όμως αυτοί οι τύποι παλεύουν και μετά ξεκουράζονται μαζί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο φωτογράφος.

Tags:
Αργεντινή, επιβίωση, άγρια ζώα, άγρια ζωή, βίντεο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK