08:47 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Το μεγαλύτερο σετ ντραμς στον κόσμο τονίζει το πλήγμα της πανδημίας στη μουσική βιομηχανία

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο drum kit στον κόσμο κατέκτησε ο ιδιοκτήτης μίας εταιρείας ενοικίασης backline στη Γερμανία. Το σετ ντραμς συναρμολογήθηκε με σκοπό να σταλεί ένα μήνυμα στον κόσμο για την κρίση και την απώλεια θέσεων εργασίας στη μουσική βιομηχανία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη εξάπλωση του κορονοϊού και την επακόλουθη αναβολή και ακύρωση των συναυλιών και την απώλεια θέσεων εργασίας στη μουσική βιομηχανία, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικίασης backline «Gate to Hell» στη Γερμανία, αποφάσισε να φτιάξει αυτό που αποκαλεί «το μεγαλύτερο σετ ντραμς στον κόσμο».

Ο επαγγελματίας μουσικός και ντράμερ Φίλιξ Μπόνκε, από την μπάντα Avantasia, έπαιξε στο γιγάντιο σετ στο Έσσεν χωρίς να μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του, χαρακτηρίζοντάς το ως πρόκληση και ατελείωτη διασκέδαση.

«Γεννήθηκε από την απόγνωση, είμαστε μία εταιρεία ενοικίασης backline, έτσι νοικιάζουμε σετ ντραμς σε περιοδεύουσες μπάντες και φεστιβάλ» αναφέρει ο ιδιοκτήτης της «Gate to Hell», Ρόμπερτ, προσθέτοντας ότι «λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν έχουμε καθόλου δουλειές, όλοι οι άνθρωποί μου είναι άνεργοι».

Ο Ρόμπερτ εξήγησε ότι η ομάδα του ήθελε «απεγνωσμένα να στείλει ένα μήνυμα στο κοινό ότι όλα τα σετ ντραμς θα είναι σε περιοδεία» και περιέγραψε ότι η συναρμολόγηση του μεγαλύτερου drum kit στον κόσμο ήταν περισσότερο σύμπτωση παρά πρόθεση.

«Θα προτιμούσαμε να έχουμε τις δουλειές μας από το να κάνουμε αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ» επισημαίνει.

Με την κίνηση αυτή, ο Ρόμπερτ ελπίζει ότι θα κάνει τον κόσμο να καταλάβει τη σημασία αυτών που «δουλεύουν πάνω ή πίσω από τη σκηνή», αυτών που «κάνουν πραγματικότητα όλη αυτή τη βιομηχανία του θεάματος» και «δεν έχουν δουλειά τώρα».

Το γιγάντιο drum kit συναρμολογήθηκε από 1.000 διαφορετικά κομμάτια, ενώ για να ολοκληρωθεί απασχολήθηκαν πέντε άνθρωποι και χρειάστηκαν πάνω από 60 ώρες εργασίας. Το σετ ντραμς βρίσκεται στο μπαρ Turnok στο κέντρο της πόλης Έσσεν.

Tags:
κορονοϊός, πανδημία, παγκόσμιο ρεκόρ, Γερμανία, βίντεο, μουσική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK