00:37 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Έκανε το αναπηρικό του αμαξίδιο «μηχανάκι» και άνοιξε εταιρεία με ντελίβερι

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας επιχειρηματίας από την Κολομβία είχε την ιδέα να αξιοποιήσει το αναπηρικό του αμαξίδιο και να ανοίξει μία επιχείρηση ντελίβερι, στην οποία εργάζονται επίσης άτομα με αναπηρία.

Ο Μαρτίν Λοντόνο από την Κολομβία έχει μετατρέψει το αναπηρικό του αμαξίδιο σε «μηχανάκι» και κάνει παραδόσεις κατ’ οίκον. 

Πριν από χρόνια ο Κολομβιανός επιχειρηματίας είχε ένα ατύχημα, το οποίο τον άφησε παράλυτο. Η ατυχία όμως αυτή δεν τον απέτρεψε από το να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Μετέτρεψε λοιπόν το αναπηρικό του αμαξίδιο σε ηλεκτροκίνητο όχημα έτσι ώστε να μπορεί να κινείται πιο άνετα και εύκολα στην πόλη που ζει.

Αφού τελειοποίησε το αυτοσχέδιο όχημά του, προέτρεψε κι άλλα άτομα με αναπηρία να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Έτσι, δημιούργησε μια υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (ντελίβερι), στην οποία εργάζονται άτομα με αναπηρία. Τα αυτοσχέδια ηλεκτροκίνητα «μηχανάκια» μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 30 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ ολοένα και περισσότερα άτομα συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό.

«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία αποβλέπει στην κοινωνική και εργασιακή ενσωμάτωση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, τα οποία χρειάζονται μία πηγή εισοδήματος. Την ίδια στιγμή, τους δίνουμε την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα εισόδημα, τους δίνουμε την ευκαιρία να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη με μία εφεύρεση η οποία δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό» προσθέτει ο επιχειρηματίας.

Tags:
επιχειρηματίας, επιχειρηματικότητα, άτομα με αναπηρία, αναπηρία, Κολομβία, ντελίβερι, αναπηρικό αμαξίδιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK