16:15 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Καμήλα σε απόγνωση: Έπεσε ανάποδα σε χαντάκι και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Διασώστες στο Καζακστάν ήρθαν αντιμέτωποι με μία απίστευτη επιχείρηση, όταν κλήθηκαν να βοηθήσουν μία καμήλα που είχε πέσει ανάποδα σε ένα τσιμεντένιο χαντάκι.

Μία ιδιαίτερη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κιζιλορντά του Καζακστάν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των επιχειρήσεων του υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης του Καζακστάν, έξι διασώστες μετέβησαν στο σημείο μετά από κλήση για μία καμήλα που έπεσε ανάποδα σε ένα τσιμεντένιο χαντάκι για το νερό, στην αριστερή όχθη του ποταμού Συρ Ντάρια.

Το ζώο έπεσε και δεν μπορούσε να βγει από το χαντάκι καθώς, βρισκόταν σε ανάποδη θέση με τα πόδια ψηλά για πολύ ώρα, με αποτέλεσμα η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Για την επιχείρηση απεγκλωβισμού της καμήλας χρειάστηκε ειδικός εξοπλισμός αναρρίχησης, δένοντάς τη με σχοινιά για να την τραβήξουν έξω.

 «Τώρα η καμήλα βρίσκεται με το κοπάδι της: περίπου 20 καμήλες, οι οποίες βόσκουν στην αριστερή όχθη», ανέφερε ένας διασώστης μετά την απελευθέρωση του ζώου.

Η βακτριανή καμήλα είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος της οικογένειας των καμηλοειδών. Ένα ενήλικο ζώο μπορεί να ζυγίζει έως και 500 κιλά.

Tags:
βίντεο, ζώο, επιχείρηση διάσωσης, διασώστες, Καζακστάν, καμήλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK