20:58 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Μονοπάτι στο δάσος οδηγεί στο ιστορικό σημείο προσεδάφισης των Λεόνοφ και Μπελιάεφ

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου διαστημικού περιπάτου το 1965, οι κοσμοναύτες Μπελιάεφ και Λεόνοφ, αναγκάστηκαν να προσεδαφιστούν σε μία απομονωμένη δασική περιοχή, ύστερα από βλάβη κρίσιμων συστημάτων στο διαστημικό τους σκάφος. Πλέον, η τοποθεσία προσγείωσης της θρυλικής διαστημικής πτήσης είναι προσβάσιμη, χάρη σε μονοπάτι που έφτιαξαν εθελοντές.

Εθελοντές συμμετείχαν στην κατασκευή ενός ξύλινου μονοπατιού το οποίο οδηγεί σε μία τοποθεσία ιδιαίτερης σημασίας για την ιστορία της Ρωσίας.

Πριν από 55 χρόνια, μία βλάβη συστήματος ανάγκασε τον Παβέλ Μπελιάεφ και τον Αλεξέι Λεόνοφ να προσγειώσουν το διαστημικό σκάφος Voskhod-2 βαθιά μέσα στο δάσος, στην καρδιά του χειμώνα.

Με αυτό το μονοπάτι, οι τουρίστες θα μπορούν πλέον να επισκεφθούν ακριβώς αυτό το σημείο όπου προσγειώθηκαν οι δύο κοσμοναύτες.

Χωρίς αυτό, η πρόσβαση δεν είναι καθόλου εύκολη, λόγω της πυκνής βλάστησης και του δύσβατου εδάφους.

Το κοντινότερο χωριό βρίσκεται σε απόσταση 27 χιλιομέτρων και η πόλη του Περμ, η πρωτεύουσα της περιοχής, είναι 300 χιλιόμετρα μακριά.

Οι εθελοντές χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για να κατασκευάσουν το μονοπάτι από ξύλινες τάβλες, μήκους 400 μέτρων.

Στις 19 Μαρτίου 1965, οι κοσμοναύτες Παβέλ Μπελιάεφ και Αλεξέι Λεόνοφ, ο πρώτος άνθρωπος που ολοκλήρωσε έναν διαστημικό περίπατο, βρίσκονταν στο διαστημικό σκάφος τους.

Πριν την προσγείωση, το σύστημα αυτόματου προσανατολισμού του Voskhod-2 παρουσίασε δυσλειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του συστήματος, ο Μπελιάεφ αναγκάστηκε να καταφύγει στο χειροκίνητο σύστημα εισόδου στην ατμόσφαιρα και αποτέλεσε τον «πρώτο κοσμοναύτη που επέστρεψε το σκάφος του στη Γη με χειροκίνητο έλεγχο».

Οι δύο κοσμοναύτες προσγειώθηκαν βαθιά στο δάσος του Περμ, χιλιόμετρα μακριά από την καθορισμένη τοποθεσία προσεδάφισης.

Ο Μπελιάεφ και ο Λεόνοφ πέρασαν δύο νύχτες στο πυκνό δάσος με έντονο παγετό ενώ οι διασώστες προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σημείο. Χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να μπορέσουν να τους προσεγγίσουν.

Από τότε, το πρόγραμμα εκπαίδευσης αστροναυτών περιλαμβάνει επιβίωση σε δάσος σε ακραίες συνθήκες.

Εκτός από το ξύλινο μονοπάτι, σχεδιάζεται να δημιουργηθούν ένας χώρος για κάμπινγκ, κιόσκια, τουαλέτες, χώρος στάθμευσης και χωματόδρομος για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να επισκεφθούν την τοποθεσία.

Στο σημείο προσεδάφισης των κοσμοναυτών έχει τοποθετηθεί ένα μνημείο από μαύρο γρανίτη.

Tags:
εθελοντές, μονοπάτι, Ρωσία, βίντεο, διαστημικός περίπατος, κοσμοναύτες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK