05:58 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Τυφλός δύτης θέτει νέο ρεκόρ στη Ρωσία με κατάδυση σε βάθος 30 μέτρων

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Αυτός ο νέος δεν σταματά πουθενά. Γεννήθηκε χωρίς όραση και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση καθώς κατάφερε να θέσει ρεκόρ στην αυτόνομη κατάδυση στη Ρωσία, βουτώντας στα 30 μέτρα στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο Ντμίτρι Κλιούκβιν από τη Μόσχα έθεσε ένα νέο ρεκόρ στη Ρωσία ανάμεσα στους αθλητές με προβλήματα όρασης, μετά την αυτόνομη κατάδυση που έκανε σε βάθος 30 μέτρων στη Μαύρη Θάλασσα στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες της Ρωσίας, Μιχαήλ Σμιρνόφ, «κανείς στην κατηγορία του δεν έχει βουτήξει σε μεγαλύτερο βάθος από αυτόν, δεν έχουμε άλλη τέτοια καταγραφή».

Ο Ντμίτρι γεννήθηκε χωρίς την αίσθηση της όρασης. Τον Αύγουστο του 2020 έγινε ο πρώτος πιστοποιημένος δύτης με προβλήματα όρασης στη Ρωσία, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα κατάδυσης στην ανοιχτή θάλασσα, έπειτα από έναν κύκλο εκπαίδευσης από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2020.

Ο αθλητής, εκτός από την επιθυμία του να καταρρίψει το ρεκόρ κατάδυσης για άτομα με αναπηρία, είχε σαν βασικό στόχο να παρακινήσει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

Μετά την κατάδυσή του και το ρεκόρ που πέτυχε, ο Κλιούκβιν ανέφερε ότι δεν το θεωρεί κατόρθωμα. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι είναι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Η κατάδυση δεν είναι η μοναδική δραστηριότητα του Ντμίτρι. Ο αθλητής κάνει πτώσεις με αλεξίπτωτο, αναρρίχηση, και ασχολείται επαγγελματικά με την πολεμική τέχνη Σάμπο.

Tags:
ρεκόρ, τυφλός, κατάδυση, βίντεο, Ρωσία, δύτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK